detector.media
16.06.2017 18:20
Журналіст Review News звернувся до поліції зі скаргою на інформаційну атаку
Журналіст Review News звернувся до поліції зі скаргою на інформаційну атаку
Видання Review News заявляє, що у понеділок, 12 червня, на журналіста Олександра Гусєва була розпочата інформаційна атака.

Про це йдеться у публікації на сайті видання.

Олександр Гусєв розповів, що спершу повідомлення провокаційного характеру почали приходити на його сторінку у Facebook, а потім на сторінки його друзів.

В одних випадках була розсилка спаму з сфотографованими плакатами, на яких нібито містились заклики від імені Олександра Гусєва розігнати силовим методом гей-парад, який запланований в найближчі дні в Києві, то в інших навпаки із закликом до ЛГБТ-спільноти прийти і відвідати марш.

«Мабуть таким чином намагалися посіяти ворожнечу між ЛГБТ-спільнотою і журналістом. Варто зазначити, що замовники підготувалися грунтовно, взявши фото для матріалу зі сторінки, роздрукували і розклеїли плакати, після чого фотографували, а розсилку робили, як ніби очевидцями стали люди з нетрадиційною орієнтацією», - пише видання.

За твердженням видання, спам-атака йшла з фейкових акаунтів у соцмережі Facebook, і спершу замовника й виконавців було важко виявити.

«Але після аналізу фотографій, де розміщувалися плакати, були виявлені місця і в деяких точках шахраї потрапили під камери спостереження ряду підприємств по маршруту», - повідомляє видання.

Сам журналіст також повідомив про інформаційну атаку і про звернення до поліції. «Тут мені скинули фоточку, на якій прифотошопили одну з моїх фоток і додали абслоютно фейковий агітаційний матеріал. Відео з камер спостереження, де було розміщено плакат, як доказ розповсюдження наклепу, вже вивчає поліція. Якщо від імені ботів, що до вас долучались розсилають фейкову інформацію - баньте одразу», - написав він у Facebook.

Нагадаємо, Надвірнянською місцевою прокуратурою (Івано-Франківська область) підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні за ч. 2 ст.187(розбій), ч.2 ст. 186 (грабіж) КК України відносно місцевого жителя, який побив та пограбував київського журналіста сім років тому.

На фото – провокаційні плакати

Фото: Review News

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY