detector.media
16.06.2017 11:32
Суд Львова обрав домашній арешт редактору, який вимагав від чиновника $500
Суд Львова обрав домашній арешт редактору, який вимагав від чиновника $500
14 червня Галицьким районним судом міста Львова реактору місцевого інтернет-видання обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту за вимагання хабаря у розмірі $500 від керівника філіі державного підприємства

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області

Редактору повідомлено про підозру за ч.2 ст.189 КК України (вимагання службовою особою з використанням свого службового становища).

На даний час у провадженні тривають слідчі дії. За вчинення вказаного злочину редактору загрожує покарання до 7 років позбавлення волі.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією та прокуратурою викрили львівського редактора інтернет-видання на вимаганні хабара у розмірі $500 від керівника філіі державного підприємства.

Як повідомляє прокуратруа, редактор протягом травня 2017 року, проводячи журналістське розслідування, збирав дані про ремонтні роботи, які велись філією одного з державних підприємств «Львівський облавтодор» та в подальшому, за нерозголошення компрометуючих відомостей про керівника вказаного підприємства вимагав від нього грошові кошти в сумі $1 тис. Після переговорів журналіст погодився на зменшення суми до $500. При цьому, умовою передачі коштів було перерахування їх на попередньо названий ним номер банківської картки. 

Фото: прес-служба прокуратури Львівської області

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY