detector.media
15.06.2017 14:23
У Держкіно переглянули анімаційний фільм «Причинна» за твором Тараса Шевченка
У Держкіно переглянули анімаційний фільм «Причинна» за твором Тараса Шевченка
13 червня кінокомпанія «Магіка-фільм» представила Держкіно готовий анімаційний фільм «Причинна» за однойменним твором Тараса Шевченка. Стрічку буде представлено на українському стенді кіноринку Mifa Market Міжнародного фестивалю анімаційних фільмів у Франції

Про це повідомляє Держкіно.

Стрічка режисера та автора сценарію Андрія Щербака стала одним із переможців Восьмого конкурсного відбору Держкіно та отримала 100% державне фінансування у розмірі 4, млн грн. Художником-постановником стрічки є також пан Щербак, продюсером картини виступив Геннадій Кофман.

Повідомляється, що у стрічці експериментально поєднані традиційні анімації із нестандартними прийомами відео-арту та звуко- й відеоінсталяцій.

«Тема війни, що наскрізно проходить через фільм «Причинна», є актуальною для багатьох українців. Війна завжди приносить втрати, вона забирає життя в прямому і переносному сенсі. Ми втрачаємо найдорожче – близьких людей, а з тим і відчуття змістовності та волі до життя», – йдеться на сайті Держкіно.

«Я родом з Луганська. Війна забрала в мене та моєї родини дім, який залишився тільки в дитячих спогадах, віддалила колись близьких людей», – прокоментував пан Щербак.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко привітав творців фільму та зазначив, що «фільм має великий потенціал для  представлення не лише на кінофестивалях та каналах телебачення, але й гідний репрезентувати Україну під час багатьох мистецьких та культурних заходів».

Держкіно повідомляє, що днями анімаційну стрічку «Причинна» буде представлено на українському стенді на кіноринку Mifa Market Міжнародного фестивалю анімаційних фільмів у м. Ансі (Франція).

Нагадаємо, на початку червня Державне агентство України з питань кіно  переглянуло завершений виробництвом повнометражний українсько-словацький фільм «Межа», який став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно, а також був відзначений призом конкурсу Works-in-progress індустріальної секції Baltic Event ХХ Міжнародного кінофестивалю у Таллінні.

Фото: 5 канал

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY