detector.media
15.06.2017 10:04
Питання гендерної рівності та ворожнечі у соцмережах обговорювали на конференції ОБСЄ
12-13 червня 2017 року у Відні відбулася Конференція ОБСЄ з питань гендерної рівності, в якій взяла участь представниця Національної спілки журналістів України, декан факультету журналістики Одеської юридичної академії Тетяна Кузнєцова.

Міжнародна конференція була організована як платформа, на якій представники держав-учасниць ОБСЄ, виконавчих структур, громадських організацій та наукових кіл обговорили питання гендерної рівності.

Конференцію відкрила федеральний міністр у справах сім'ї та молоді Австрії Софі Кармасін та перший заступник директора Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини Катажина Гардапхадзе.  Привітали учасників та виголосили промови по відео-зв'язку прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо і помічник Генерального секретаря Організації Об'єднаних Націй.

У центрі уваги були питання, що стосуються п'ятої цілі сталого розвитку Організації Об'єднаних Націй - досягнення гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок.

Тетяна Кузнєцова як медіа-експерт виступила в панельній дискусії, присвяченій проблемам гендерної журналістики. Зокрема, вона приділила увагу аналізу реальних кейсів, в яких зафіксовано випадки погроз журналісткам через інтернет-ресурси. У ході панельної дискусії учасники обговорили шляхи вирішення зазначених проблем.

Робочою групою міжнародних експертів будуть розроблені тренінгові курси для журналістів та студентів факультетів журналістики з питань професійної та безпечної роботи в інтернет-ЗМІ.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY