detector.media
14.06.2017 16:33
Прикордонники не пустили в Україну журналістів LifeNews із забороною в'їзду на три роки
Прикордонники не пустили в Україну журналістів LifeNews із забороною в'їзду на три роки
14 червня в Харкові співробітники Держприкордонслужби не пропустили на територію України дев’ять громадян РФ – учасників та акредитованих осіб російської команди на чемпіонат Європи з боксу, серед яких було двоє журналістів російського телеканалу LifeNews. Росіян не пропустили через порушення порядку в'їзду в анексований Крим

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив спікер українського прикордонного відомства Олег Слободян

Він зазначив, що росіяни намагались потрапити на континентальний турнір з боксу – чемпіонат Європи серед чоловіків, який пройде у Харкові з 16 по 24 червня.

«Непропущені іноземці слідували на змагання поїздом «Москва-Харків» разом з іншими учасниками команди Росії у складі 39 осіб. 
Під час прикордонного контролю та проведення перевірки прикордонники встановили, що 9 російських громадян порушили порядок в'їзду на тимчасово окуповану територію АР Крим. Саме тому було прийнято рішення про їх не пропуск на територію України та заборонено в'їзд терміном на 3 роки. Серед них безпосередні учасники змагання, тренери, представник по роботі з медіа, вболівальники, а також 2 журналісти російського пропагандистського каналу LifeNews. Всі вони будуть повернуті в зворотному напрямку»,
– написав пан Слободян.

Нагадаємо, голова державної прикордонної служби України Віктор Назаренко повідомляв про заборону в’їзду в Україну 40 російським публічним особам. 

Свого часу Служба безпеки України повідомила, що заборонила в'їзд на територію України близько 140 російським діячам культури, в тому числі 50 з них - в період з 3 грудня 2015 року по 29 жовтня 2016 року. При цьому імена російських артистів, яким заборонений в'їзд в Україну, не вказуються. СБУ також повідомляє, що Перелік таких осіб готує Міністерство культури України.

У квітні СБУ заборонила в'їзд до України секретарю Спілки журналістів Росії (СЖР) Ашоту Джазояну за порушення українського законодавства при візитах в окупований Крим

22 травня українські прикордонники видворили за межі України Ігоря Шувалова, заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка виробляє для телеканалу «Інтер» інформаційно-аналітичні програми.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY