detector.media
13.06.2017 19:15
Президент Молдови намагається заблокувати закон проти російської пропаганди
Президент Молдови намагається заблокувати закон проти російської пропаганди
Президент Молдови Ігор Додон не підпише закон про заборону ретрансляції російських політичних та інформаційних телепрограм, якщо такий буде прийнятий.

Так він прокоментував ініціативу правлячої Демократичної партії на законодавчому рівні заборонити на території країни російську телевізійну пропаганду, повідомляє «Укрінформ».

«Щодо заборони так званої "російської пропаганди". Чергова провокація Демпартії і контрольованої нею парламентської більшості на адресу нашого стратегічного партнера Російської Федерації. Заявляю з усією відповідальністю, що сьогоднішній законопроект про так звану "пропаганду", зареєстрований демократами, не буде промульгований президентом Республіки Молдова», - написав він в Facebook.

Раніше лідер Демократичної партії Влад Плахотнюк заявив, що в парламенті зареєстрований законопроект про заборону на території Молдови російської політичної та інформаційної телевізійної пропаганди. У відповідь Ігор Додон, проросійськи налаштований президент Молдови, заявив, що не підпише закон, спрямований проти російської пропаганди в ЗМІ, який пропонує Демократична партія Молдови (ДПМ).

Згідно з молдавським законодавством, якщо президент відмовляється підписувати ухвалений парламентом закон, то парламент, у свою чергу, має право повторно ухвалити закон з його подальшою публікацією в Офіційному моніторі Республіки Молдова.

Нагадаємо, лідер молдавських демократів Влад Плахотнюк заявив, що «медійний простір Республіки Молдова має бути звільнений від російської пропаганди».

Два роки тому парламент Молдови прийняв закон про заборону ретрансляції на території країни політичних програм і ток-шоу російських телеканалів.

У серпні минулого року прем’єр-міністр Молдови Павел Філіп заявив, що його країн потребує підтримки західних партнерів, щоб протистояти російській пропаганді, зокрема, напередодні президентських виборів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY