detector.media
12.06.2017 20:23
Канал «Україна» обурений використанням назви каналу в створенні сюжету для Russia Today
Канал «Україна» обурений використанням назви каналу в створенні сюжету для Russia Today
Телеканал «Україна» заявляє, що оператор львівського корпункту каналу «Україна» Василь Скопик і фрілансерка Наталія Трофимова видали себе за знімальну групу телеканалу, хоча насправді готували сюжет для російського пропагандистського каналу Russia Today.

Про це йдеться у заяві на сайті каналу «Україна».

«Видавши обманним шляхом себе за знімальну групу каналу "Україна" і порушивши всі норми журналістської етики, Василь Скопик і Наталія Трофимова, отримали коментарі українських прикордонників на пункті пропуску в Раві-Руській та зробили маніпулятивний сюжет про безвізовий режим для російського каналу Russia Today», - йдеться у заяві.

Василь Скопик є оператором львівського корпункту каналу «Україна».

«У неділю, 11 червня, Василь Скопик редакційних завдань від свого керівництва не отримував. Однак, порушивши всі інструкції, Скопик самовільно взяв камеру і відправився на зйомки, що не мають відношення до каналу "Україна". Наталія Трофимова не є співробітником каналу "Україна" і в будь-яких трудових відносинах з каналом і львівським корпунктом не перебуває», - заявляє редакція каналу.

11 червня від львівського корпункту каналу «Україна» за редакційним завданням по темі старту безвізового режиму працювала знімальна група в складі журналіста Оксани Лабойко і оператора Володимира Вежбинського, які підготували для випуску новин на каналі «Україна» об'єктивний матеріал, зазначає канал.

Колектив каналу «Україна» заявляє, що обурений поведінкою колег, «які зневажають професійну честь і гідність, і не думають не тільки про імідж свого каналу, але й рідної країни».

У зв'язку з інцидентом, що стався 11 червня, проводиться внутрішнє розслідування, за результатами якого будуть вжиті відповідні заходи.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY