detector.media
12.06.2017 17:09
Фільм «Хрещений батько» очолив список 100 найвеличніших фільмів світу
Фільм «Хрещений батько» очолив список 100 найвеличніших фільмів світу
Британський журнал про кінематограф Empire склав рейтинг 100 найвеличніших фільмів в історії.

На першому місці в списку опинилася гангстерська драма Френсіса Форда Копполи «Хрещений батько». Фільм 1972 року про мафіозну сім'ю Корлеоне завоювала три статуетки «Оскар» та чотири нагороди «Золотий Глобус», повідомляє «Укрінформ».

На другому місці опинився фантастичний фільм «Зоряні війни: Епізод V: Імперія завдає удару у відповідь»; на третьому - бойовик Крістофера Нолана «Темний лицар»; на четвертому і п'ятому – «Втеча з Шоушенка» і «Кримінальне чтиво».

До десятки найкращих фільмів всіх часів і народів за версією журналу Empire увійшли також фільми «Славні хлопці», «Індіана Джонс: У пошуках втраченого ковчега», «Щелепи», «Зоряні війни. Епізод IV: Нова надія» і «Володар кілець: Братство кільця».

Під час формування рейтингу найвеличніших фільмів журнал опитав 20 тисяч кінолюбителів.

Нагадаємо, Державне агентство України з питань кіно на підставі Протоколу засідання Експертної комісії з питань кінематографії від 31 травня та Наказом №104 від 1 червня затвердило перелік проектів-переможців першого етапу Десятого конкурсного відбору кінопроектів, які претендують на державне фінансування.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY