detector.media
11.06.2017 12:03
У Росії винесли вирок жителю Калуги за ролик з критикою влади через події в Україні
У Росії винесли вирок жителю Калуги за ролик з критикою влади через події в Україні
Калузький районний суд в Росії засудив городянина Романа Гришина до 320 годин обов'язкових робіт нібито за розпалювання ненависті і ворожнечі.

Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на юриста правозахисного центру «Меморіал» Дениса Шедова, який займається розробкою правової позиції захисту у цій справі разом з адвокатом Олександром Гавриковим.

Підставою для кримінального переслідування Романа Гришина став його перепост в соцмережі в 2014 році музичного ролика, який критикує політику влади Росії на південному сході України. Раніше ЛГБТ-активістку з Краснодара (Росія) Ніну Соловйову за цей же ролик заарештували на 10 діб - її дії були кваліфіковані в рамках КпАП.

17 листопада 2016 року до Романа Гришина на роботу з'явилися співробітники ФСБ в масках. Основним предметом бесіди з представниками ФСБ були регулярні поїздки Гришина в Україну. Його запитували, зокрема, чому він фотографується на Майдані.

Роман Гришин підкреслював, що відвідував країну як турист, гостював у друзів і ні з якими організаціями в Україні не працював. Він є філологом, коректором, і подібна увага ФСБ для нього стала шоком.

Нагадаємо, депутат Європарламенту, заступник голови делегації парламентської співпраці з Україною Міхал Боні заявляє, що Росія координує агресивну інформаційну кампанію в інтернеті проти України та інших країн Заходу.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY