detector.media
09.06.2017 18:21
Колеги поки не знайшли на окупованому Донбасі слідів зниклого журналіста Васіна
Колеги поки не знайшли на окупованому Донбасі слідів зниклого журналіста Васіна
Редакторка «Радіо "Донбас.Реалії"» (проект «Радіо Свобода»)Тетяна Якубович заявила, що поки не вдалося отримати інформацію про можливе місце перебування українського журналіста Станіслава Васіна, який зник 2 червня в контрольованому бойовиками «ДНР» Донецьку.

Про це вона сказала «Детектору медіа», коментуючи повідомлення екс-депутат Єгора Фірсова, який заявив, що зниклий у Донецьку журналіст Станіслав Васін живий та перебуває в полоні.

«На жаль, до цього дня жодних слідів Васіна на непідконтрольній території ми не знайшли. Єгор Фірсов повідомляє, посилаючись на свої джерела, що Станіслав живий і перебуває у полоні. Сподіваємось, що саме так це так і є. Ми на контакті з правозахисними і медійними організаціями і з людьми в Донецьку з цього приводу», - сказала Тетяна Якубович.

Нагадаємо, колишній депутат Єгор Фірсов на своїй сторінці у Facebook повідомив про зникнення у Донецьку журналіста, псьменника Станіслава Васіна. Він також припустив, що його могли взяти в полон.

Станіслав Васін не виходив на зв’язок з колегами з проекту «Радіо Свобода» «Донбас.Реалії» з 2 червня. У редакції припустили, що журналіста могли взяти в полон бойовики «ДНР», а його сторінку у Facebook – зламали.

Згодом колишній народний депутат Єгор Фірсов повідомив, що Станіслав Васін останній раз він виходив на зв'язок із своєю матір’ю в обід 2-го червня, коли під'їжджав до Донецька. Він повини був приїхати до неї 3-го, але так і не приїхав.

«Мати поїхала до нього додому (він жив окремо і знімав квартиру в Донецьку), там виявила сліди проникнення, а також зауважила, що відсутня частина особистих речей, в тому числі і ноутбук. У квартирі щось шукали», - повідомив Фірсов.  

За словами екс-депутата, звернення до місцевої міліції та безпосередньо в МГБ нічого не дали.

Як повідомив Єгор Фірсов, 8 червня поліція відкрила провадження за фактом зникнення журналіста.

Фото: 24tv.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY