detector.media
09.06.2017 09:22
У Держкіно переглянули українсько-словацький трилер із Риммою Зюбіною та Станіславом Бокланом у головних ролях
У Держкіно переглянули українсько-словацький трилер із Риммою Зюбіною та Станіславом Бокланом у головних ролях
Державне агентство України з питань кіно (Держкіно) переглянуло завершений виробництвом повнометражний українсько-словацький фільм «Межа», який став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно, а також був відзначений призом конкурсу Works-in-progress індустріальної секції Baltic Event ХХ Міжнародного кінофестивалю у Таллінні

Про це повідомляється на сайті Держкіно.

«В основу сценарію кримінального трилера «Межа» лягла реальна гостросюжетна історія, що відбулася на словацько-українському прикордонні. Вона показана через призму сімей, причетних до організованої злочинності влітку 2007-го року», – повідомляє Держкіно.

Стрічка створена компанією «Гарнет Інтернешнл Медіа Груп» спільно зі  словацькою компанією «Wandal Production, s.r.o.». Зйомки картини проходили на території України, Словаччини та Чехії.

Режисер фільму – Петер Беб’як (Словаччина), автор сценарію – Петер Балко (Словаччина), продюсерами виступили Ванда Адамік-Грицова (Словаччина) та Андрій Єрмак (Україна). Оператор-постановник фільму – Мартін Жіаран.

У головних ролях: українські актори Римма Зюбіна і Станіслав Боклан, а також Олександр Піскунов, Володимир Геляс, Макар Тихомиров  та інші. Серед словацьких акторів – Емілія Вашаріова, Томаш Масталір, Крістіна Канатова, Євген Лібезнюк, Андрей Хрек, Мілан Мікульчик та інші.

Світова прем’єра фільму відбудеться у головній конкурсній програмі 52-го міжнародного кінофестивалю в Карлових Варах (Чехія).

Як зазначив Голова Держкіно Пилип Іллєнко:

«Особливо вразили у фільмі роботи наших акторів, яких задіяно в ньому чи не більше, ніж словацьких. Прем'єра фільму відбудеться вже зовсім скоро на фестивалі у Карлових Варах, де свого часу вже відзначали українських виконавців – Лесь Сердюк у 1987 році отримав приз за найкращу чоловічу роль у фільмі "Солом'яні дзвони" режисера Юрія Іллєнка». – прокоментував фільм голова Держкіно Пилип Іллєнко.

В український прокат «Межа» вийде у листопаді2017 року. Стрічка також буде представлена і на інших міжнародних кінофестивалях та вийде у світовий прокат.

Нагадаємо, у травні Держкіно переглянуло завершений виробництвом повнометражний художній фільм «Стрімголов». В український прокат стрічка вийде цього року.

Також Державне агентство України з питань кіно прийняло художній фільм «Чужа молитва» режисера Ахтема Сеітаблаєва, що створювався компанією «Ідас фільм» за підтримки Держкіно. Вихід стрічки на великі екрани відбудеться сьогодні, 18 травня, до Дня пам'яті про загиблих під час геноциду кримськотатарського народу.

13 травня Держкіно прийняло завершений виробництвом повнометражний документальний фільм Єлизавети Сміт «Цимбаліст Петро».

Фото: скріншот відео

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY