detector.media
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
08.06.2017 15:41
Виробничий бюджет мультфільму «Мавка. Лісова пісня» сягає 75 млн грн – Олесов
Виробничий бюджет мультфільму «Мавка. Лісова пісня» сягає 75 млн грн – Олесов
Виробничий бюджет анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня» складає близько 75 млн грн і може збільшитися через залучення до озвучування голлівудської зірки, про що наразі тривають попередні переговори.

Про це повідомив керівник студії Animagrad Єгор Олесов 8 червня на прес-конференції, присвяченій національному стенду на кіноринку MIFA в рамках Міжнародного фестивалю анімаційних фільмів у м. Ансі (Франція).

«Я можу помилятися в точних розрахунках, але запланований загальний виробничий бюджет "Мавки" складає близько 75 мільйонів гривень. Оскільки виробництво фільму триває, ми розуміємо, що бюджет може збільшуватися. Наприклад, якщо ми залучимо до озвучки голлівудську зірку – наразі ведемо попередні переговори. Звісно, ми підемо на те, аби збільшити бюджет, щоби дистрибуція могла краще спрацювати і з’явилося більше територій, на яких вийде фільм», – сказав Єгор Олесов.

Також він розповів, що в середньому бюджет комерційного анімаційного проекту в Україні складає від $ 3,5 млн до $ 5 млн. Виробництво фестивальних анімаційних фільмів коштує менше, їхня вартість залежить від техніки, стилю тощо.  

Нагадаємо, «Мавка. Лісова пісня» - повнометражний мультфільм української студії «Анімаград» (Film.ua Group), який зараз знаходиться на стадії творчої розробки. Мультфільм створюють за мотивами однойменної п’єси Лесі Українки, а також на основі українських міфів та культурних традицій. У складі знімальної групи працюють експерти провідних етнографічних інституцій - Кафедра фольклористики Київського національного університету імені Т. Шевченка, Музей ім. Івана Гончара, Музей історії української моди. До створення саундтреку долучились відомі українські музиканти «ДахаБраха».

Мультфільм «Мавка. Лісова пісня» виграв 9-й конкурс Державного агентства України з питань кіно у вересні 2016 року, й отримав державне фінансування у розмірі 30% від загального бюджету.

Орієнтовна дата прем’єри «Мавка. Лісова пісня» в українських кінотеатрах - кінець 2018 - початок 2019 року.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY