detector.media
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
08.06.2017 14:50
Україна вперше представить свій стенд на фестивалі анімаційних фільмів у Франції
Україна вперше представить свій стенд на фестивалі анімаційних фільмів у Франції
Загальний бюджет участі в анімаційному ринку складе близько двох мільйонів гривень, 30% із яких відшкодує держава.

Цього року Україна вперше буде представлена власним національним стендом на кіноринку MIFA в рамках Міжнародного фестивалю анімаційних фільмів у м. Ансі (Франція).

Український стенд організовує створена в березні цього року Громадська спілка «Українська анімаційна асоціація» за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Міністерства культури України та Міністерства закордонних справ України.

Усі офіційні заходи на українському стенді пройдуть під гаслом Animazing stories from Ukraine та салоганом українського кінематографу #UkraineIsYourDestination.

Серед подій:

Крім того, анімаційний серіал «Мама поспішає додому» увійшов до конкурсної програми MIFA.

«Україна – молода держава на анімаційній мапі світу. Усі знають, що ми виробляли за радянських часів, але ніхто не знає, що ми можемо запропонувати світові сьогодні. Звісно, ми не можемо конкурувати з Pixar чи іншими голлівудськими студіями, але з чогось треба починати, і ця робота вже ведеться. Я вважаю, що є маленькі успіхи, які поки що, на жаль, для широкого кола глядачів не такі очевидні, але ми, знаходячись всередині індустрії, бачимо, як все це народжується на наших очах», – сказав перший заступник голови Держкіно Сергій Неретін на прес-конференції, присвяченій національному стенду на фестивалі в Ансі.

СЕО студії Animagrad Єгор Олесов зазначив, що рішення об’єднати зусилля задля презентації України на фестивалі анімаційних фільмів у Франції є логічним, адже анімація має більше попиту від глядача, ніж кіно, а також має більше потенціалу, адже вона не прив’язана до акторів, а тому є більш універсальним контентом, який легше адаптувати для продажу на інші території. «У 2015 році загальний анімаційний ринок склав $244 млрд. Ясно, що більшу частину займає США, Азія, Німеччина, Великобританія. Але чому би Україні не спробувати завоювати певний процент на цьому ринку? У нас є всі можливості», – додав він.

Олена Голубєва, виконавча директорка «Української анімаційної асоціації» та продюсерка студії «Червоний собака», нагадала, що цього року українська анімація святкує свою 90-ту річницю: «Українська анімація завжди відрізнялася своїм особливим шаленим стилем, де один фільм був не схожий на інший. За 30 років існування ринку на фестивалі в Ансі були поодинокі випадки презентації українських студій або авторів, але ніхто з європейської спільноти не ідентифікував нас як Україну. Сподіваємося, що тепер будуть. Бо Україна – це не просто дешева робоча сила, а джерело певних історій та різних унікальних художніх образів, які не схожі ні на що інше».

Загальний бюджет участі України в анімаційному ринку складе близько двох мільйонів гривень. Основне фінансування здійснюватиметься за рахунок учасників ринку та членів УАнімА. Міністерство закордонних справ України та Державне агентство Украни з питань кіно планують відшкодувати 30% бюджету участі. 

Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів в Ансі (Festival International du Film d'Animation d'Annecy) – один із найбільш відомих та престижних анімаційних форумів світу, заснований у 1960 році, пройде цього року з 12 по 17 червня. 

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY