detector.media
08.06.2017 13:07
НСЖУ створила фонд підтримки журналістів, потерпілих внаслідок війни на Донбасі та анексії Криму
НСЖУ створила фонд підтримки журналістів, потерпілих внаслідок війни на Донбасі та анексії Криму
Національна спілка журналістів України (НСЖУ) створила спеціальний фонд, який акумулюватиме кошти для допомоги журналістам, котрі постраждали внаслідок війни на Донбасі, анексії Криму, були в полоні, є вимушеними переселенцями та потрапили в скрутні умови

Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

«Головне завдання цього фонду – це реальна допомога колегам – не на словах, а на ділі, – сказав голова Спілки Сергій Томіленко. – Це має бути імпульс, із яким ми будемо звертатися до партнерських організацій, донорів з тим, аби надати таку практичну допомогу. Адже ми розуміємо, що, скажімо, Роман Сущенко, окрім того, що він зараз є певним символом стійкості духу, також має родину – дружину, дітей, які залишилися без годувальника. Що Микола Семена, переслідуваний за свою професійну діяльність, не може заробляти журналістикою і теж опинився в скрутних умовах».

Секретар НСЖУ, керівник кореспондентської мережі газети «Голос України», переселенка з Донбасу Ліна Кущ  наголосила на важливості створення такого фонду.

«Багато хто з наших колег із Донбасу виїжджав буквально з одним рюкзаком, опинявся на новому місці без засобів для існування. Так само, у людей виникає потреба, скажімо, в коштах на лікування. Не так давно ми серед журналістської спільноти збирали гроші для редактора розгромленої бойовиками газети «Горняк» з міста Торез Анатолія Постнова, який потребував невідкладної медичної допомоги. Окреме питання – журналісти-заручники, ті, хто перебував у полоні. Потребують допомоги сотні інших колег, які залишилися вірними Україні та принципам професії», – сказала пані Кущ.

За словами секретаря НСЖУ, редакторки проекту «Крим.Реалії. Радіо Свобода» Олени Юрченко, у важких обставинах опинилися не тільки переселенці, а й ті, хто не знайшов можливості виїхати і змушений залишатися в окупованому Криму, Донбасі, втративши можливість вільно працювати.

Спеціальний рахунок, на якому акумулюватимуться кошти,  створено при центральному офісі Спілки.

Реквізити:  Національна спілка журналістів України, Р/Р: 26008053010755 в КГРУ ПАТ КБ «Приватбанк», МФО:321842, ЄДРПОУ: 00027140, призначення платежу: благодійна допомога журналістам.

 

 

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY