detector.media
08.06.2017 12:04
У Черкасах активісти не давали вивезти із залу суду підозрюваного в організації вбивства журналіста Сергієнка
У Черкасах активісти не давали вивезти із залу суду підозрюваного в організації вбивства журналіста Сергієнка
7 червня у Черкасах активісти понад годину блокували виїзд із території Будинку правосуддя автозаку з підозрюваним в організації вбивства журналіста Василя Сергієнка після засідання Апеляційного суду Черкаської області, на якому розглядали оскарження обраного Вадимові Мельнику запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Активісти блокували запасний вихід із Будинку правосуддя, звідки мали вивозити підозрюваного, причепом із будівельним сміттям та двома сміттєвими баками і палили там шини.

Рішення колегії суддів Апеляційного суду Черкаської області про те, що наступне засідання у справі має відбутися 9 червня у форматі відеоконференції, активісти зустріли вигуками «Ганьба» і заявили, що вбачають у таких діях суду навмисне затягування справи.

Як повідомляє «Радіо Свобода», на засіданні суду підозрюваний та його адвокат Сергій Гончар наполягали на відеоконференції, бо пан Мельник вважав, що в залі суду йому може загрожувати небезпека. Колегія суддів задовольнила клопотання сторони захисту. Для проведення відеоконференції Вадима Мельника тимчасово етапують до слідчого ізолятора, бо в ізоляторі тимчасового тримання немає технічних можливостей для відеозв’язку.

Крім того, 7 червня Черкаська міська рада проголосувала за звернення до Вищої ради правосуддя зі скаргою на дисциплінарний проступок суддів Апеляційного суду Черкаської області Ігора Поєдинка, Ірини Соломки та Миколи Ятченка, які 30 травня ухвалили рішення відпустити з-під варти Вадима Мельника. Черкаські міські депутати вимагають відсторонити цих суддів від займаних посад. 

Нагадаємо, 4 квітня 2014 року невідомі викрали Василя Сергієнка з дому в місті Корсунь-Шевченківський на Черкащині. Наступного дня його знайшли закатованим насмерть у лісі.

У жовтні 2015 року начальник управління МВС України в Черкаській області Владислав Пустовар повідомив, що журналіста, майданівця, громадського активіста, 58-річного Василя Сергієнка викрали, катували та вбили дві групи бандитів з Києва.

У всеукраїнському об'єднанні «Свобода», до якого входив Василь Сергієнко, його зникнення пов'язували  із журналістською діяльністю, зокрема серією статей, «що викривають злочинну діяльність одного із місцевих багатіїв-латифундистів, "регіонала" Геннадія Бобова».

4 січня 2016 року прокуратура Черкаської області за наслідками досудового розслідування затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох жителів Києва за фактом викрадення і вбивства журналіста та громадського діяча Василя Сергієнка. 

У травні 2017 року у Києві правоохоронці затримали ще одного з підозрюваних в організації викрадення та вбивства журналіста Василя Сергієнка.

31 травня у Черкасах апеляційний суд змінив міру запобіжного заходу Вадиму Мельнику. Замість тримання під вартою - йому обрали запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту (з 22:00 до 6:00) із застосуванням електронного браслета. Відпустити Мельника мали одразу у залі суду.

17 травня у Придніпровському районному суді Черкас було задоволено клопотання слідчого, погоджене прокурором, про обрання організатору викрадення та вбивства журналіста Василя Сергієнка запобіжного заходу взяття під варту.

1 червня у Черкасах Придніпровський районний суд обрав запобіжних захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів (до 28 липня включно) без можливості внесення застави для Вадима Мельника, якого підозрюють в організації викрадення і вбивства у 2014 році черкаського журналіста Василя Сергієнка.

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY