detector.media
08.06.2017 11:21
У США Денис Бігус отримав міжнародну премію Democracy Award-2017
У США Денис Бігус отримав міжнародну премію Democracy Award-2017
7 червня в Капітолії Когресу США журналіст-розслідувач, автор і ведучий програми «Наші гроші» та засновник проекту «Декларації» Денис Бігус отримав від Національного фонду підтримки демократії (NED) міжнародну премію Democracy Award-2017 за досягнення у боротьбі з корупцією

Про це повідомляє сайт Bihus.info.

«Це визнання тисяч людей, які своїми діями щоденно підтверджують своє прагнення кращого майбутнього», – сказав пан Бігус під час нагородження.

Цього року премію за досягнення в сфері боротьби з корупцією отримали 5 активістів: з Анголи, Афганістану, Гватемали, Малайзії та України.

Премія Democracy Award-2017 вручається щороку за особливий внесок в розвиток демократії та захист людських прав і свобод в різних країнах світу.

Національний фонд підтримки демократії (National Endowment for Democracy, NED) – некомерційна організація США, заснована в 1983 році з метою зростання і зміцнення демократичних інститутів у всьому світі. Щороку, за фінансової підтримки Конгресу США, фонд грантами підтримує понад 1000 проектів неурядових організацій за кордоном, які утверджують демократичні принципи більш ніж в 90 країнах.

Як писав «Детектор медіа», на початку червня Печерський суд Києва зобов'язав Генеральну прокуратуру відкрити справу через недостовірні дані у фінансовому звіті ВО «Батьківщина», які встановило розслідування програми «Наші гроші з Денисом Бігусом».

Нагадаємо, у листопаді 2016 року журналіст, керівник проекту Денис Бігус повідомив про запуск повнотекстового пошуку по деклараціях чиновників на сайті «Декларації».

На фото - Денис Бігус

Фото: Bihus.info

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY