detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
07.06.2017 13:10
У «Радіо Свобода» допускають, що бойовики «ДНР» могли взяти журналіста Васіна у полон
У «Радіо Свобода» допускають, що бойовики «ДНР» могли взяти журналіста Васіна у полон
Український журналіст Станіслав Васін не виходив на зв’язок з колегами по проекту «Радіо "Донбас.Реалії"» з 2 червня. У редакції допускають, що журналіста могли взяти у полон бойовики «ДНР», а його сторінку у Facebook – зламали

Про це «Детектору медіа» розказала редакторка «Радіо "Донбас.Реалії"» (проект «Радіо Свободи») Тетяна Якубович.

За її словами, журналіст не виходить на зв’язок із редакцією.

«Васін співпрацював з "Радіо Свобода" і писав для проекту «Радіо "Донбас.Реалії"». Зв'язок з ним ми втратили 2 червня, коли вийшов його останній матеріал. Ми зараз маємо інформацію від одного джерела про можливий обшук. Від Фірсова. У нас немає підтвердження цієї інформації. Ми не знаємо, де він», – сказала вона.

Пані Якубович зазначила, що журналіст писав ро життя Донецька: «Ми могли за допомогою цих матеріалів дізнатися, чим живе непідконтрольне Києву місто».

За словами редакторки, журналіст також писав для «Дзеркала тижня», «Українського тижня», але більшість публікацій розміщував на своїй сторінці у Facebook.

Редакція допускає, що журналіста могли взяти у полон, а з його сторінки у мережі пише хтось інший.

«Ми дійсно допускаємо, що, можливо, його соцмережі веде не він. Тому що він не відповідає на дзвінки, на зв'язку його немає. Також не відповідає в робочому листуванні, – зазначила вона. – Звичайно, ми допускаємо думку, що він був затриманий органами так званої "ДНР". Підтвердження у нас немає і ми стежимо за повідомленнями звідти. Тому що якщо він затриманий, то повинно бути якесь повідомлення від них, на яке ми зможемо спиратися. Зараз поки ми можемо констатувати, що він пропав без вісті».

Редакція намагається з’ясувати хоч якусь інформацію про журналіста. 

«Детектор медіа» також намагається зв’язатися з журналістом.

Нагадаємо, колишній депутат Єгор Фірсов на своїй сторінці у Facebook повідомив про зникнення у Донецьку журналіста, псьменника Станіслава Васіна. Він також припускає, що його могли взяти у полон.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY