detector.media
06.06.2017 08:40
Ім'я Павла Шеремета та ще 13-ти представників ЗМІ внесено до Меморіалу журналістам у США
Ім'я Павла Шеремета та ще 13-ти представників ЗМІ внесено до Меморіалу журналістам у США
Ім'я українського журналіста Павла Шеремета та ще 13-ти представників ЗМІ з усього світу внесено у Меморіал журналістам у Музеї новин Newseum у Вашингтоні

Про це повідомляється на сайті Newseum.

Медійників, які загинули при виконанні професійного обов'язку, додали до списку вчора, 5 червня 2017 року, у річницю смерті американського фотокореспондента Девід Гілкі, який загинув у Афганістані.  Разом із ним увічнили ім'я його колеги, який також загинув в Афганістані, імена чотирьох журналістів, які загинули в Сирії, двох, які загинули в Іраку, а також по одному загиблому у Лівії, Сомалі, Бразилії, Мексиці, Індії та Україні.

Ім’я Павла Шеремета внесено у меморіал як журналіста «Української правди» і «Радио Вести».  

 «Минулоріч журналісти зіткнулися  з безпрецедентною небезпекою, оскільки часто прагнули повідомляти новини у країнах, де свобода преси перебуває під загрозою або де її не існує. Журналісти, імена яких внесено до Меморіалу, склали життя у зусиллях служити суспільству. Багато хто з журналістів продовжує працювати після того, як зазнав нападу або стикнувся із погрозами смерті», – сказав виконавчий директор Інституту соціокультурного різноманіття при Інституті Музею новин Джин Полісінскі.

До меморіалу загалом внесено 2305 представників ЗМІ з усього світу. 

Як повідомляв «Детектор медіа», 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в Києві загинув  український журналіст Павло Шеремет.

Тоді генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Павло Шеремет загинув у результаті спрацювання вибухового пристрою, журналіста вбили. Вбивство кваліфіковано прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб». 

4 серпня Генпрокуратура повідомила, що слідство наразі розглядає чотири основні версії злочину: неприязні особисті стосунки загиблого; професійна журналістська діяльність Павла Шеремета; можлива дестабілізація обстановки в Києві та Україні у зв’язку із загибеллю відомого журналіста; помилка об’єкту злочину – ціллю зловмисників могла бути засновниця «Української правди» Олена Притула, яка теж користувалася автівкою, в яку була закладена вибухівка. За словами представника ГПУ, всі версії є робочими, слідство поки не визначило основну. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY