detector.media
04.06.2017 16:03
Леонід Парфьонов заявив, що йому не висували конкретних пропозицій щодо праці в Україні
Леонід Парфьонов заявив, що йому не висували конкретних пропозицій щодо праці в Україні
Російський журналіст, автор і ведучий програми «Намедни» Леонід Парфьонов заявив, що не зміг би працювати в Україні журналістом через те, що не знає української ситуації.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу «112 Україна».

Багато російських журналістів працює в Україні, але Леонід Парфьонов заявив, що ніколи не розглядав для себе такий варіант, тому що не знає української ситуації.

«Я звик працювати в умовах, коли для мене все є зрозумілим і рідним і я можу про це судити зі знанням справи і розумію це в чомусь краще, ніж моя аудиторія. Тут би я опинявся у зовсім для себе чужій... Тут зі мною колись заговорювали, але нічого конкретного і ніколи до пуття й не пропонувалося. Та і я думаю, що нічого доброго не вийшло б. Я стосовно себе кажу: я нітрохи не засуджую і не хвалю тих, хто для себе вибрав ось таку кар'єру», - сказав журналіст.

Водночас він заявив, що йому не надходило пропозицій працювати на Кремль: «Ні, не надходило і таких пропозицій. Я працюю на себе, на свій інтерес, свої уявлення. Я себе, напевно, цим розбестив, що вже стільки років займаюся тільки тим, що мені цікаво і що мені хочеться робити. І в цьому сенсі працювати на когось я б, напевно, і не зміг. Вже тепер пізно придумувати себе іншого».

Леонід Парфьонов також підкреслив, що українців не повинна хвилювати думка росіян про події в Україні. Про це він сказав, відповідаючи на питання:  «Який би ви могли дати заголовок для сюжету в програмі "Намедни" про нинішню ситуацію в Російській Федерації і чому?».

«Це не можна робити імпровізацією. Так не виходить. Якщо б це була робота, на це у мене не йшли б роки. Одним помахом це не виходить. Крім того, у мене тут питають, і у мене це викликає подив: про якесь ставлення до російсько-українських відносин і, взагалі, дати якусь оцінку росіянина українській ситуації. Я не розумію, чому взагалі моя думка (і взагалі будь-якого росіянина) повинна хвилювати вас. Ви ж дієте, виходячи зі своїх інтересів, а не з того, як поставиться до цього Кремль або приватна російська особа. Тому я не дуже великий майстерник відповідати на такі запитання», - сказав телеведучий.

Нагадаємо, російський журналіст, ведучий Леонід Парфьонов презентує в Україні другу частину документальної трилогії «Російські євреї. Фільм другий. 1918-1948», створеної за підтримки Genesis Philanthropy Group. Тур по Україні пройде з 1 по 9 червня в Одесі, Києві, Львові, Дніпрі та Харкові.

Ім’я Леоніда Парфьонова у Росії внесено до списку так званих «ворогів народу», «п’ятої колони».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY