detector.media
04.06.2017 12:22
Кияни прощаються зі світлої пам’яті Блаженнішим Любомиром Гузаром
Кияни прощаються зі світлої пам’яті Блаженнішим Любомиром Гузаром
Сьогодні, 4 черня, у Києві відбувається прощання вірян зі світлої пам’яті Блаженнішим Любомиром Гузаром. Поховають Блаженнішого Любомира в крипті Патріаршого собору Української греко-католицької церкви (УГКЦ) 5 червня.

Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Увечері 3 червня світлої пам’яті Блаженнішого Любомира Гузара в супроводі глави УГКЦ Блаженнішого Святослава привезли зі Львова до Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві, де вірні та всі люди доброї волі зможуть віддати останню шану усопшому.

Від моменту, коли труну встановили посередині храму, усі охочі мають змогу попрощатися з Блаженнішим Любомиром Гузаром – двері собору відчинені цілодобово і біля домовини відбуваються молитовні чування.

Завтра зранку в цьому храмі є три Літургії. Це буде о 7:30, 9:00 і 11:00. Упродовж Літургій підхід до домовини буде обмежуватися, зважаючи на те, що триватиме найважливіша молитва Церкви.

Закінчиться прощання у понеділок, 5 червня, Архиєрейською Літургією та Чином погребіння. До собору приїдуть близько 600 священнослужителів з різних єпархії України та з-за кордону. У молитві братиме участь особистий посланець Святішого Отця Франциска Архиєпископ Циріл Василь, секретар Конгрегації для Східних Церков.

Про порядок богослужінь та чин погребіння детальніше дивіться тут.

Поховають Блаженнішого Любомира в крипті Патріаршого собору 5 червня.

Вчора, 3 червня, у Львові тисячі вірян попрощались з духовним провідником, Архиєпископом-емеритом Української греко-католицької церкви, Почесним громадянином міста Львова Блаженнішим Любомиром Гузаром.

Майже дві доби у Львові тривало прощання із Блаженішим Любомиром Гузаром. Віддати шану Архиєпископу Української греко-католицької церкви до Собору святого Юра приходили тисячі людей, паломників з інших міст та областей України. Приносили квіти і приводили з собою дітей.  У храмі постійно відбувались чування, читали Євангеліє, а сьогодні зі Святоюрської площі транслювали Заупокійну Літургію.

Нагадаємо, багаторічний керівник Української греко-католицької церкви (УГКЦ) Блаженніший Любомир Гузар помер 31 травня на 85-му році життя.

Блаженніший Любомир Гузар був главою Української греко-католицької церкви у 2005-2011 роках.

Після смерті 14 грудня 2000 року верховного архієпископа Мирослава Іоанна Любачівського Синод Української греко-католицької церкви вибрав 25 січня 2001 року єпископа Любомира Гузара новим предстоятелем.

На наступний день, 26 січня 2001 року, в Соборі св. Юра у Львові відбулася інтронізація нового верховного архієпископа, відразу ж після якої папський нунцій інформував, що Папа Іоанн Павло II, як він повідомив телеграмою, не тільки підтверджує такий вибір Синоду, а й надає новоінтронізованому верховному архієпископу титул кардинала.

У 2002 році верховний архієпископ Любомир освятив наріжний камінь свого Патріаршого собору в Києві.

10 лютого 2011 року Папа Бенедикт XVI прийняв відставку Любомира Гузара з поста верховного архієпископа УГКЦ.

Любомир Гузар вів власну колонку в «Українській правді».

Фото: Департамент інформації УГКЦ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY