detector.media
03.06.2017 10:24
Записи Трампа у Twitter розцінюють як «золоту жилу» у розслідуванні його зв’язків із Кремлем
Записи Трампа у Twitter розцінюють як «золоту жилу» у розслідуванні його зв’язків із Кремлем
Твіти президента США Дональд Трампа, яких налічується уже понад 35 тисяч, починаючи з 2009 року, пропонують колекцію цінних доказів для спеціального радника Роберта Мюллера та його команди, які займаються вивченням будь-яких зв'язків і взаємодій між російським урядом та командою Трампа.

Про це заявляють американські юристи та «ветерани» колишніх скандалів Білого дому, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Politico.

Так само, як електронні листи та розшифровані розмови в Овальному кабінеті, акаунт @realdonaldtrump  дає слідчим детальну хронологію думок та поглядів Дональда Трампа, в тому числі - ті, де вони можуть відрізнятися від офіційних пояснень. Вони також можуть бути використані для визначення його намірів, що має вирішальне значення в кримінальному розслідуванні.

Згідно з повідомленням, Трамп не є ціллю ФБР чи розслідувань Конгресу, але його твіти можуть бути використані для встановлення правдивості свідчень, даних під присягою, у справі про контакти між командою Трампа та російськими офіційними особами.

«Твіти Трампа зрештою можуть спричинити проблеми для людей навколо Трампа, включаючи його помічників, які надсилали повідомлення, використовуючи акаунт Трампа», - відзначає видання.

«Вони (твіти. - Ред.) - золота жила. Вони допомагають вималювати картину», - сказав Пітер Зейденберг, який працював у спецкоманді у Міністерстві юстиції під час президентства Джорджа Вокера Буша, а зараз є партнером юридичної фірми Arent Fox.

Повідомляється, що адвокати Трампа намагаються перевірити його твіти, оскільки розслідування про зв'язки з РФ набирає обертів – видання Politico пише про «спробу провести інвентаризацію розкутого потоку політичних мудрувань президента».

Раніше спецрадником у розслідуванні втручання Росії у президентські вибори у США став колишній директор ФБР Роберт Мюллер. Одним із завдань Мюллера на посаді спецрадника є вивчення «будь-яких зв'язків і взаємодій між російським урядом і особами, що мають відношення до виборчої кампанії президента США Дональда Трампа».

ЗМІ також повідомляють, що Президент США Дональд Трамп одразу після приходу до влади дав Держдепартаменту доручення розробити пропозиції з метою зняття економічних санкцій з Росії.

Нагадаємо, журналіст Майк Аллен, співзасновник сайтів Politico та Axios, повідомив, що на iPhone президента США Дональда Трампа встановлено лише один додаток - для сервісу мікроблогів Twitter. Про це йому повідомили джерела в Білому домі.

Раніше команда Дональда Трампа намагалася усунути його від ведення акаунта в Twitter.

В ніч з 30 на 31 травня президент США Дональд Трамп опублікував твіт, який закінчив невідомим словом «covfefe». «Незважаючи на постійний негатив преси covfefe», - йдеться у дописі. Як пише The Guardian, жодного пояснення до загадкової публікації не з’явилося. За дві години твіт зібрав 75 тисяч «лайків» та був поширений 61 тисячу разів. Користувачі почали гадати, що ж мав на увазі Дональд Трамп.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY