detector.media
01.06.2017 19:08
Стрілянину на Подолі влаштував чоловік, який представився журналістом з Le Monde
Стрілянину на Подолі влаштував чоловік, який представився журналістом з Le Monde
Жертвою стрілянини 1 червня на Подолі в Києві виявився колишній громадянин РФ Адам Осмаєв, якого в Росії звинувачують у замаху на президента Володимира Путіна.

Про це повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

За даними поліції, Адам Осмаєв з дружиною Аміною Окуєвою домовилися про інтерв'ю з нібито французьким журналістом Алексом Вернером з Le Monde в Києві на вулиці Кирилівській.

Під час зустрічі Вернер дістав з коробки пістолет «Глок» і вистрілив в груди Осмаєву, після чого його дружина з нагородного пістолета марки ПМ чотири рази вистрілила в нападника. 

Обох поранених доставили в 17-му столичну лікарню.

Згодом прес-секретар Нацполіції Ярослав Тракало підтвердив, що кілер, який намагався вбити Адама Осмаєва, представився парі іноземним журналістом.

Як повідомляє «РБК-Україна», у березні 2014 року обвинувачений в замаху на Володимира Путіна Адам Осмаєв попросив українське громадянство.

У лютому 2012 року його затримували в Одесі за підозрою в причетності до вибуху 4 січня 2012 року.Тоді під час вибуху загинув 26-річний громадянин РФ і серйозно постраждав 28-річний громадянин Казахстану. 27 лютого в СБУ заявили, що затриманням в Одесі російські і українські спецслужби попередили плани терористів з підготовки замаху на Путіна після президентських виборів в РФ.

Нагадаємо, 1 червня у Києві на Подолі сталася стрілянина, в результаті події дві людини отримали вогнепальні поранення.

«Столична поліція встановлює обставини стрілянини на Подолі. У результаті двоє чоловіків отримали вогнепальні поранення. Пригода сталася на вулиці. Кирилівській у 16:49. На місці працюють правоохоронці. Лікарі надають допомогу пораненим. Проводяться слідчі дії», - йдеться в повідомленні прес-служби поліції Києва у Facebook.

На фото - на місці злочину

Фото: «РБК-Україна»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY