detector.media
01.06.2017 11:01
У Криму блокування «ВКонтакте» пояснили купівлею українського трафіку
У Криму блокування «ВКонтакте» пояснили купівлею українського трафіку
У Севастополі пояснили блокування російської соціальної мережі купівлею інтернет-трафіку на материковій Україні.

Про це повідомляє сайт «Крим.Реалії» з посиланням на російські ЗМІ.

Виконуючий обов'язки керівника підконтрольного Кремлю головного управління інформатизації та зв'язку Севастополя Володимир Георгіу повідомив, що збій у роботі кримського інтернет-провайдера «Телесистеми» стався в середу через надання абонентам трафіку, що закуповується на материковій Україні.

«Частина трафіку йшла через українських провайдерів, тому відбулося блокування, але питання було вирішено впродовж двох-трьох годин, була перепрописана маршрутизація. У провайдера частина трафіку йшла через Росію, частина – через Україну, ті абоненти, які отримували український трафік і зіткнулися з блокуванням. Мабуть, перший маршрут був зайнятий, тому користувачі були перенаправлені іншим маршрутом і отримали ці сповіщення, а зараз примусово прописали, щоб по цьому маршруту трафік не йшов», – сказав він.

Пан Георгіу додав, що з подібною ситуацією «можна зіткнутися в будь-якій країні світу, якщо трафік йде з країни, де заборонено якийсь ресурс». Також він додав, що купівля українського трафіку не є порушенням, і пояснив, що кримська компанія «Телесистеми» до російської анексії Криму входила в українську компанію «Воля», у якої зараз купує частину трафіку.

Нагадаємо, раніше видання «Крим.Реалії» з посиланням на ЗМІ в окупованому Криму повідомило, що 31 травня в Севастополі телекомунікаційна компанія «Воля» заблокувала доступ до російських соціальних мереж «ВКонтакте» і «Одноклассники», а також до сервісів «Яндекс» і Mail.Ru.

На питання «Економічної правди», чи працює провайдер «Воля» на території окупованого Криму, в техпідтримці відповіли: «Ні. Це представник компанії "Воля" – "ТОВ Телесвіт».

У техпідтримці компанії «Волі» заявили, що ТОВ «Телесвіт», яке є дочірнім підприємством компанії «Воля», заблокувало сервіси тимчасово. За словами представника «Волі», послуги найближчим часом будуть працювати.

Згодом компанія «Воля» заявила, що не веде бізнесу в окупованому Криму, і стверджує, що ТОВ «Телесвіт», на яке раніше посилалися як на інтернет-провайдера на півострові, не має стосунку до Криму.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY