detector.media
31.05.2017 19:20
Оголошено лауреатів четвертої премії Спілки кінематографістів
Оголошено лауреатів четвертої премії Спілки кінематографістів
Сьогодні, 31 травня, у київському Будинку кіно відбулася урочиста церемонія нагородження лауреатів четвертої премії Національної спілки кінематографістів України (НСКУ).

Журі обирало переможців серед українських стрічок, які були вироблені або вийшли в кінотеатральний прокат у 2016 році. Їх подавали на конкурс самі продюсери (правовласники). Цього року до розгляду журі надійшло  стрічок.

Переможців визначали у чотирьох номінаціях – «Найкращий неігровий фільм», «Найкращий анімаційний фільм», «Найкращий короткометражний фільм» та «Найкращий фільм-дебют». За чотири роки існування премії вперше номінацію «Найкращий ігровий фільм» було скасовано рішенням журі через відсутність конкурсу в категорії.

Отже, перелік переможців четвертої премії Національної спілки кінематографістів України:

Найкращий неігровий фільм

Переможець:  «Десять секунд» (режисер Юлія Гонтарук).

Номінанти:

Найкращий анімаційний фільм

Переможець: «Микита Кожум’яка» (режисер Манук Депоян).

Номінанти:

Найкращий короткометражний фільм

Переможець:  «24» (режисер Станіслав Битюцький).

Номінанти:

Найкращий фільм-дебют

Переможці: 

Номінант:

«May be» (режисер Наталья Давиденко).

Спеціальну премію імені Олександра Довженка – почесну відзнаку НСКУ за видатний внесок в українське та світове кіномистецтво було вручено режисеру анімаційного кіно, художнику, педагогу, заслуженому діячу мистецтв України Євгену Сивоконю.

Нагадаємо, що до складу журі премії НСКУ цього року увійшли кінорежисери Роман Ширман (голова журі) та Наталя Чернишева, кінопродюсер Геннадій Кофман, кінооператори Юрій Гармаш та Едуард Тімлін, композитор Володимир Гронський, кінознавці Ірина Зубавіна та Станіслав Сункенко, кінокритики Сергій Васильєв і Володимир Войтенко.

Наступного року регламент премії буде змінено. Наразі триває робота над формуванням нової концепції. Надалі НСКУ приділятиме більше уваги молодим кінематографістам.  

Фільмом-закриття урочистої церемонії і XLIIІ сезону Будинку кіно стала документальна стрічка Віталія Манського «Рідні», створена у копродукції з Україною.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY