detector.media
31.05.2017 11:31
Wall Street Journal написав про доречність блокування «ВКонтакте» та «Одноклассников»
Wall Street Journal написав про доречність блокування «ВКонтакте» та «Одноклассников»
У американському виданні Wall Street Journal вийшла публікація, в якій експерти пояснили, як Москва може використовувати російські соціальні мережі «ВКонтакте» та «Одноклассники» в кібервійні пояснили

Про це пише «Дзеркало тижня».

За словами фахівців, соціальні мережі дозволяють хакерам збирати особисті дані про людей, яких збираються атакувати, а також як платформу для розміщення шкідливих програм.

«В Україні подібні атаки могли мати смертельний характер», – йдеться у статті.

Зазначено, що після того, як на Донбасі почалася війна, американська компанія з кібербезпеки CrowdStrike виявила, що російські хакери, пов'язані з групою APT 28, поширили через «ВКонтакте» вірус для програми для Android. Шкідлива програма проникла у програмне забезпечення для українських артилеристів, яке розробив Ярослав Шерстюк. Програма дозволяла розрахувати дані для наведення українських гаубиць. Однак російський вірус дозволив зламати програму й визначати місце розташування української артилерії, щоб потім російські сили могли завдати удар по них.

Видання пише, що минулого року російські хакери намагалися вивести з ладу електропідстанцію в Києві. Інша кібершпигунська група з Росії Sandworm влаштувала атаку на електромережу в Західній Україні. Про це виданню розповів аналітик компанії FireEye Джон Халтквіст.

«Випадки в Україні дають можливість отримати інформацію про супротивника до того, як він влаштує нові атаки на Заході», – сказав він.

 За його словами, шкідливий код Sandworm, який виявили в Україні, був помічений і в енергетичній мережі США.

 Нагадаємо, 15 травня Президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», які передбачають блокування Mail.ru, «Яндекса», соцмереж «ВКонтакте» та «Однокласники». Крім того, суттєво розширено коло російських телерадіокомпаній, IT-компаній і виробників програмного забезпечення, які потрапили під обмеження. 17 травня після офіційної публікації указ набув чинності.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY