detector.media
31.05.2017 09:11
У Черкасах підозрюваного в організації вбивства журналіста Сергієнка звільнили і знову затримали
У Черкасах підозрюваного в організації вбивства журналіста Сергієнка звільнили і знову затримали
У Черкасах апеляційний суд змінив міру запобіжного заходу Вадиму Мельнику, якого підозрюють у викраденні і вбивстві корсунського журналіста Василя Сергієнка. Замість тримання під вартою ¬йому обрали запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту (з 22:00 до 6:00) із застосуванням електронного браслета. Відпустити Мельника мали одразу у залі суду.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Зазначено, що під час оголошення рішення активісти заблокували вихід підозрюваного з камери і суддів у залі засідання. Один з активістів забрав папери із надрукованим рішенням суду, коли секретар передавала документ слідчому.

Після двох годин блокування активістами до зали суду прийшов слідчий Головного управління Національної поліції у Черкаській області, який оголосив нову підозру пану Мельнику. Йому інкримінують створення злочинної організації. Протягом 72 годин суд має обрати Мельнику новий запобіжний захід.

Як писав «Детектор медіа», 17 травня у Придніпровському районному суді Черкас було задоволено клопотання слідчого, погоджене прокурором, про обрання організатору викрадення та вбивства журналіста Василя Сергієнка запобіжного заходу взяття під варту.

Нагадаємо, 4 квітня 2014 року невідомі викрали Василя Сергієнка з дому в місті Корсунь-Шевченківський на Черкащині. Наступного дня його знайшли закатованим насмерть у лісі.

У жовтні 2015 року начальник управління МВС України в Черкаській області Владислав Пустовар повідомив, що журналіста, майданівця, громадського активіста, 58-річного Василя Сергієнка викрали, катували та вбили дві групи бандитів з Києва.

У всеукраїнському об'єднанні «Свобода», до якого входив Василь Сергієнко, його зникнення пов'язували  із журналістською діяльністю, зокрема серією статей, «що викривають злочинну діяльність одного із місцевих багатіїв-латифундистів, "регіонала" Геннадія Бобова».

4 січня 2016 року прокуратура Черкаської області за наслідками досудового розслідування затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох жителів Києва за фактом викрадення і вбивства журналіста та громадського діяча Василя Сергієнка. 

У травні 2017 року у Києві правоохоронці затримали ще одного з підозрюваних в організації викрадення та вбивства журналіста Василя Сергієнка.

На фото: Василь Сергієнко

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY