detector.media
30.05.2017 16:25
Поліція відкрила провадження за фактом перешкоджання журналістам ZIK у Харківській лікарні
Поліція відкрила провадження за фактом перешкоджання журналістам ZIK у Харківській лікарні
Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 («Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів») Кримінального кодексу України за фактом перешкоджання роботі журналістів каналу ZIK 25 травня у Харківській обласній лікарні. Стаття передбачає до трьох років обмеження волі.

Про це пише сайт Status Quo з посиланням на Головне управління Нацполіції в Харківській області.

За повідомленням поліції, інформація про конфлікт громадян в обласній лікарні надійшла 25 травня близько 13:00. Для перевірки за адресою виїжджали співробітники патрульної поліції. Поліцейські взяли заяви і пояснення від учасників конфлікту.

24-річна жінка у своїй заяві вказала, що вона є журналісткою і приїхала в лікарню знімати відеосюжет. За її словами, знімальній групі не дали в повному обсязі виконати свою роботу. Також встановлено, що в медустанову заздалегідь був надісланий інформаційний запит щодо отримання інтерв'ю у керівництва лікарні. 

Роботу по встановленню свідків і обставин інциденту проводять працівники Шевченківського відділу поліції. Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, 25 травня телеканал ZIK повідомив, що головний лікар Харківської обласної клінічної лікарні Богдан Федек не дав знімальній групі проекту «Лікарських таємниць» провести зйомку.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY