detector.media
27.05.2017 16:38
Компанія Star Media зняла для російського «Первого канала» серіал про «забуті досягення» сталінських діячів
Компанія Star Media зняла для російського «Первого канала» серіал про «забуті досягення» сталінських діячів
В ефірі російського «Первого канал» розпочався показ документального серіалу «Страна Советов. Забытые вожди», виготовленого на замовлення Міністерства культури Росії силами Військово-історичного товариства РФ та українсько-російської студії студії Star Media.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Страна Советов. Забытые вожди» – документальний історичний цикл з семи фільмів, який був знятий на замовлення Міністерства культури Росії.  Міністр культури РФ Володимир Мединський очолює також вже згадане Військово-історичне товариство. Герої серіалу – Фелікс Дзержинський, В'ячеслав Молотов, Климент Ворошилов, Семен Будьонний, Андрій Жданов, Віктор Абакумов. Перший фільм циклу – про Лаврентія Берію.

«Документально-історичний цикл фільмів під робочою назвою «Страна Советов. Забытые вожди» - це проект, що розповідає про ключові фігури в керівництві Радянського Союзу в період з 1917 по 1953 роки. Фелікс Дзержинський, Климент Ворошилов, Семен Будьонний, В'ячеслав Молотов, Андрій Жданов, Віктор Абакумов, Лаврентій Берія. Їх імена відомі всій країні і сьогодні. Але мало хто пам'ятає, як саме ці постаті увійшли в історію; що зробили для своєї держави. Герої циклу перебували в безодні громадянського протистояння і соціальних потрясінь, вони змінювали хід історії. В їх честь називали міста, вулиці і гірські вершини, їм зводили пам'ятники, про їхні звитяги розповідали в школах, але вони не могли знати, що через роки їх біографії піддадуться ретельній редактурі, а всі досягнення будуть піддані забуттю», - анонсує студія Star Media на своєму сайті.

Рік випуску циклу – 2016. Продюсери – Валерій Бабич, Влад Ряшин. Режисер Павло Сергацков. Жанр – історична реконструкція.

Автор сценарію фільму про Лаврентія Берію в телесеріалі «Страна Советов. Забытые вожди» - Олександр Колпакіді, який взяв участь у дискусії щодо цього продукту на «радіо Свобода». Він повідомив, що йому як сценаристу не ставили завдання

«Очевидно, знаючи мої погляди на радянську епоху, вони, мабуть, тому саме до мене звернулися. Я замовника в очі не бачив, по телефону з ними спілкувався. Мединського не знаю, режисера не бачив. Мені зателефонували, сказали: напиши текст. Я текст написав, надіслав. Наскільки я розумію, близько до тексту вони зняли. Найцікавіше в цій історії, що це було дуже давно – щонайменше два роки тому було знято. Тому не думаю, що тут йдеться про якесь держзамовлення», - заявив Олександр Колпакіді.

Він також заявив, що він не виконував завдання провести реабілітацію Лаврентія Берії.

«Безумовно, не завдання. І взагалі, я особисто взагалі не розумію, навіщо потрібна якась реабілітація Берії, яка реабілітація потрібна декабристам, яка реабілітація потрібна Радищеву, яка реабілітація потрібна народовольцям? Смішно. Історія вже реабілітувала. Реакція на цей фільм в мережах стовідсотково позитивна. Усі, хто пише, блогери та інші, вони його всі розхвалюють, кажуть, що нарешті дізналися правду, нарешті історія показана, у всій повноті картина», - заявив сценарист.

Нагадаємо, компанія Star Media знімає нову мелодраму «Доктор щастя» про здоров'я немовлят. Прем'єра фільму відбудеться на телеканалі «Україна».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY