detector.media
26.05.2017 17:43
29 травня – стартує експрес-курс мультимедійної журналістики для роботи в конвергентній редакції
29 травня – стартує експрес-курс мультимедійної журналістики для роботи в конвергентній редакції
29 травня українське національне інформаційне агентство «Укрінформ» запускає ексклюзивний експрес-курс мультимедійної журналістики для роботи в конвергентній редакції

Робота в сучасних умовах вимагає від одного журналіста навичок співробітників цілої редакції. Один конвергентний журналіст має сам планувати свій робочий час,  брати інтерв'ю та відразу знімати його, робити live-трансляції та відповідати на запитання глядачів, надиктовувати новину в редакцію, поки монтує попередній відеосюжет та одночасно писати «блискавку» в Twitter. 

Організатори заходу обіцяють навчити студентів створювати «пакетний» мультимедійний продукт, маючи під рукою лише один смартфон.

Автор та куратор проекту - Дмитро Флорін. В журналістиці понад двадцять років. Мультимедійний репортер, публіцист, автор документальних проектів. Автор книги про війну в Чечні «Кого воюем?». Співпрацює з Радіо Свобода, DW, Spiegel, BBC, OpenDemocracy, CurrentTime, FifiVoima, InterKavkaz і іншими міжнародними виданнями. Багаторазовий номінант і фіналіст премії імені Андрія Сахарова «За журналістику як вчинок».

У програмі навчання:

-технологія та специфіка ведення онлайн трансляцій: робота в кадрі, текст, відео, звук;

-основи і техніка відеомонтажу: новинний репортаж і масштабний документальний проект;

-основи фоторепортажу;

-співпраця з аудиторією;

-вибір техніки для роботи: як зробити сенсацію за допомогою смартфона;

-як бути успішним в різних мультимедійних жанрах одночасно.

«Конвергентність - це норма», - основний меседж проекту.

Основною перевагою курсу є практика. Всі навики відразу будуть випробувані «в бою» - в режимі реального часу на важливих для нашої країни подіях з подальшою публікацією на медійних майданчиках Укрінформу.

Друга щорічна мультимедійна школа працюватиме в Києві з 29 травня до 28 червня в прес-центрі «Укрінформу» (Богдана Хмельницького 8/16, м. Київ). Всі деталі на сайті https://school.ukrinform.ua/.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY