detector.media
26.05.2017 15:11
У Кропивницькому невідомі не пропускали журналістів на прес-конференцію
У Кропивницькому невідомі не пропускали журналістів на прес-конференцію
Сьогодні, 26 травня, у Кропивницькому невідомі особи не пропускали фотокореспондента «Вечірньої газети» Олега Шрамка та телеоператора телеканалу «Кіровоград» Сергія Баранюка на прес-конференцію ТОВ «Нива – 2010».

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

«За декілька хвилин до початку прес-конференції перетелефонували колеги і повідомили, що їх не пропускають до приміщення Прес-клубу невстановлені особи. Оскільки більшість журналістів у той час уже знаходились всередині, вирішили колективно вирішувати ситуацію – вийшли на двір, де нас зустрів десяток молодиків спортивної зовнішності. Частина з яких мають відношення до фанатського руху “ультрасів” місцевого футбольного клубу “Зірка”. На запитання журналістів, на якій підставі вони не пропускають людей до приміщення та й взагалі, хто вони і кого представляють, хлопці відповіли, що є простими перехожими. Незважаючи на це, частина з них потім пройшла на прес-конференцію, де, за їхніми ж словами, “охороняли правопорядок», – розповів ІМІ журналіст видання «Златопіль» Володимир Кондрашов.

За словами фотокореспондента Шрамка, невідомі вимагали показати журналістські посвідчення.

«Хлопці вимагали показати їм журналістське посвідчення, особливо не пояснюючи, хто вони і на якій підставі перекрили доступ до приміщення. Аби не провокувати ситуацію – дочекався колег, тож вирішити ситуацію вдалось більш-менш спокійно», – сказав він.

ІМІ повідомляє, що організатори прес-конференції від знайомства зі своєю «охороною» відхрещуються. За попередньою інформацією, ніхто не постраждав, тож і заяв до поліції від журналістів не надходило.

 Нагадаємо, в липні 2016 року у місті Кропивницькому журналістів, яких на візит до Кіровоградської обласної прокуратури запросив із собою місцевий активіст, не пустили до приміщення установи.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY