detector.media
26.05.2017 14:52
Держкіно не дозволило трансляцію російського серіалу «Любовь и разлука» в Україні
Держкіно не дозволило трансляцію російського серіалу «Любовь и разлука» в Україні
Державне агентство України з питань кіно відмовило в оформленні державного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування телесеріалу «Любовь и разлука» режисера Олексія Козлова, що був знятий в Росії у 2011 році.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

Таке рішення було прийнято на підставі рекомендацій Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Держкіно.

«Рішення було прийняте відповідно до Статті 15 Закону України «Про кінематографію», якою регламентовано заборону трансляції фільмів, у яких  наявні матеріали (висловлювання, дії тощо), спрямовані на розпалювання міжетнічної, расової, релігійної, ворожнечі, приниження  нації», – повідомляє прес-служба Держкіно.

Нагадаємо, Державне агентство України з питань відмовило у видачі прокатного посвідчення російсько-білоруському серіалу «Танкіст» 2016 року, показ якого анонсував 9 травня телеканал «Інтер». 

Зазначимо, 5 лютого 2015 року Верховна Рада України прийняла закон про заборону трансляції  фільмів РФ,  вироблених після 1 січня 2014 року. Недосконалість формулювання закону дозволяла телеканалам обходити заборону за допомогою сфальшованих документів про час виробництва серіалу чи фільму.

У квітні 2016 року Президент України Петро Порошенко підписав закон №3359 «Про внесення змін до Закону України "Про кінематографію" (щодо фільмів держави-агресора)», який поширює заборону трансляції російських фільмів з творів, вироблених після 1 січня 2014 року, на твори, вироблені та (або) вперше оприлюднені (демонстровані) після 1 січня 2014 року.

Фото: кадр з фільму

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY