detector.media
24.05.2017 19:37
Президент Молдови: закон проти російської пропаганди погіршить партнерські стосунки з РФ
Президент Молдови: закон проти російської пропаганди погіршить партнерські стосунки з РФ
Ігор Додон, проросійськи налаштований президент Молдови, заявив, що не підпише закон, спрямований проти російської пропаганди в ЗМІ, який пропонує Демократична партія Молдови (ДПМ).

Про це повідомляють «Європейська правда» і «Укрінформ».

«Я категорично виступаю проти загострення відносин з нашими російськими партнерами заради утримання влади у партії, яка втратила довіру населення і намагається догодити Заходу. І буду блокувати прийняття будь-якого закону, спрямованого на те, щоб посіяти розбрат в суспільстві», — сказав Ігор Додон, якого цитує видання Newsmaker.

За його словами, прикриваючись боротьбою з пропагандою, демократи намагаються приховати провали проєвропейської коаліції, правління якої ознаменувалося корупційними скандалами і падінням економіки.

На його думку, демократи «розпочали чергову серію спекуляцій на тему пропаганди, намагаючись викликати антиросійську істерію в суспільстві в умовах наближення парламентських виборів».

Раніше прес-секретар Демпартії Віталій Гамурар за підсумками щотижневої наради у ДПМ заявив, що демократи збираються повернутися до законодавчої заборони іноземної пропаганди в ЗМІ. 

Лідер молдавських демократів Влад Плахотнюк, у свою чергу, заявив, що «медійний простір Республіки Молдова має бути звільнений від російської пропаганди».

Нагадаємо, два роки тому парламент Молдови прийняв закон про заборону ретрансляції на території країни політичних програм і ток-шоу російських телеканалів.

У серпні минулого року прем’єр-міністр Молдови Павел Філіп заявив, що його країн потребує підтримки західних партнерів, щоб протистояти російській пропаганді, зокрема, напередодні президентських виборів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY