detector.media
24.05.2017 16:17
На Херсонщині СБУ викрила жінку, яка героїзувала бойовиків ОРДЛО у «ВКонтакте»
На Херсонщині СБУ викрила жінку, яка героїзувала бойовиків ОРДЛО у «ВКонтакте»
Співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили на Херсонщині адміністратора антиукраїнської групи у російській соціальній мережі «ВКонтакте», яка закликала до зміни меж державного кордону України та героїзувала терористів з ОРДЛО

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Правоохоронці встановили, що мешканка області під вигаданим ім’ям у соцмережі зареєструвала аккаунт і регулярно розміщувала матеріали, які дискредитують українську владу та військових, закликала до зміни меж державного кордону України. Зловмисниця також героїзувала терористів з так званих "ДНР/ЛНР", намагалася активно залучати "однодумців" до своєї спільноти», – йдеться на сайті СБУ.

Під час обшуку за місцем проживання жінки співробітники спецслужби виявили комп’ютерну техніку з доказами здійснення антиукраїнської діяльності в інтертені. Зловмисниці оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.

Нагадаємо, у травні СБУ затримала п’ятьох власників та адміністраторів антиукраїнських спільнот у соціальних мережах  у Київській, Миколаївській, Дніпропетровській та Львівській областях. На прохання своїх кураторів з російських спецслужб чоловіки «розповсюджували напередодні травневих свят заклики до радикалізації публічних акцій з нагоди 1,2,8 та 9 травня, а також намагалися використати соціальні мережі для ініціювання масових заворушень».

Фото: УНІАН

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY