detector.media
24.05.2017 16:05
Справу про вбивство Бузини найближчим часом передадуть до суду – Луценко
Справу про вбивство Бузини найближчим часом передадуть до суду – Луценко
У справі про вбивство публіциста Олеся Бузини підозрюваних Андрія Медведька і Дениса Поліщука переведено у розрід обвинувачених. Кримінальне провадження незабаром передадуть до суду

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко під час своєї доповіді у Верховній Раді, повідомляє «Еспресо»

«Підозрювані після проведення біологічної експертизи переведені в розряд обвинувачених, і незабаром справа піде в суд», – сказав він.

Нагадаємо, Олесь Бузина був вбитий 16 квітня 2015 року в Києві у дворі будинку по вулиці Дегтярівській, в якому він жив. Підозрювані у вбивстві Андрій Медведько і Денис Поліщук були затримані 18 червня 2015 року після того, як міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про розкриття вбивства.  

Після затримання суди обрали їм запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і неодноразово його продовжували. Наприкінці 2015 року вони перебували під домашнім арештом, а з весни 2016 року стосовно них припинили застосування запобіжного заходу, пов'язаного з обмеженням волі.

26 квітня Апеляційний суд підтвердив законність скасування запобіжного заходу для підозрюваного у вбивстві Олеся Бузини Дениса Поліщука.

У цій справі досі триває досудове слідство. Підозрювані категорично заперечують свою провину.

12 липня Прокуратура Києва повідомила, що на підставі ухвал Печерського районного суду Києва в рамках розслідування кримінального провадження за фактом вбивства Олеся Бузини експертами здійснено примусовий відбір біологічних зразків у підозрюваних Андрія Медведька та Дениса Поліщука.

Згодом ГПУ повідомила, що буде відсторонено Станіслава Гущесова, старшого групи прокурорів у кримінальному провадженні щодо вбивства публіциста Олеся Бузини.

Станом на серпень 2016 року ГПУ не мала резултатів ДНК-тестів підозрюваних.

Фото - на місці вбивства Олеся Бузини у Києві

Фото: ua.korrespondent.net

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY