detector.media
24.05.2017 13:00
У ЗСУ з’явиться підрозділ із кіберзахисту
У ЗСУ з’явиться підрозділ із кіберзахисту
Міністр оборони України Степан Полторак повідомив, що у Збройних силах України буде створено спеціальний підрозділ із кіберзахисту

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«У різних країнах такі структури підпорядковані різним підрозділам. У Литві вони підпорядковані Міноборони, і вони відповідають за безпеку саме цього відомства і дають рекомендації всім іншим відомствам. У нас є певна система, чи буде об'єднання її навколо одного відомства – це рішення керівництва країни. але робота йде дуже серйозна, на рівні РНБО», – сказав пан Полторак у інтерв’ю агентству.

За словами міністра, на сьогодні вже «створюються підрозділи, мережа, програмне забезпечення, щоб захистити Україну від кібератак».

«Радник від НАТО допомагає нам створювати таку структуру в Міноборони, поки що це на рівні дорадчої допомоги, але я сподіваюся, що буде ще й матеріальна. На сьогодні кіберзахист – це прерогатива СБУ, але готівковими коштами та силами ми будемо забезпечувати це на нашому рівні. Робота зі створення такого підрозділу вже триває», – розказав міністр.

Нагадаємо, за останні три роки російські хакери здійснили понад 7 тис. кібератак на сервери українських держустанов та компаній з метою збору інформації пошкодження або дискредитації.

На початку квітня пан Полторак повідомив, що Україна розпочала співпрацю з Канадою у сфері кіберзахисту.

Фото: "Кореспондент"

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY