detector.media
23.05.2017 18:15
Журналіста в Азербайджані арештували на місяць «за опір поліції»
Журналіста в Азербайджані арештували на місяць «за опір поліції»
Суд в Азербайджані визнав журналіста Ніджата Амірасланова винним в опорі поліції і присудив йому 30 днів арешту.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Ніджата Амірасланова, незалежного журналіста з північно-західного Ґазахського регіону Азербайджану, затримали 22 травня, а наступного дня місцевий суд ухвалив рішення.

Колеги і друзі Амірасланова заявляють, що його арешт є «помстою» з боку місцевої влади за його репортажі й інтернет-повідомлення.

Міжнародні правозахисники та уряди західних країн розкритикували уряд Азербайджану через тиск на незалежних журналістів і правозахисників. Президент Азербайджану Ільгам Алієв, що керує країною від 2003 року, відкидає критику.

Нагадаємо, суд в Азербайджані ухвалив рішення заблокувати на території країни доступ до низки незалежних від влади країни сайтів, серед них - також до сайту «Радіо Азадлиґ» – азербайджанської служби «Радіо Свобода».

Це сталося після того, як азербайджанська служба «Радіо Свобода» оприлюднила низку журналістських розслідувань про фінансову діяльність, пов’язану з членами родини президента Азербайджану Ільгама Алієва і кола наближених до нього осіб. Ці розслідування журналісти здійснили спільно з міжнародним Проектом повідомлень про організовану злочинність і корупцію (OCCRP).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY