detector.media
23.05.2017 16:04
Набув чинності новий порядок ввезення друкованої продукції з Росії та окупованих територій України
Набув чинності новий порядок ввезення друкованої продукції з Росії та окупованих територій України
22 травня набула чинності постанова Кабінету Міністрів України «Деякі питання видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України»

Відтепер імпортери з Росії та тимчасово окупованих територій України мають отримувати дозвіл від Держкомтелерадіо на ввезення видавничої продукції.

Також діятиме експертна рада, яка може розглядати надання дозволів на імпорт у випадках, коли Держкомтелерадіо матиме сумніви щодо змісту книжки.

Держкомтелерадіо повідомляє, що станом на 23 травня, надійшло понад сто пакетів документів від суб’єктів господарювання.

Нагадаємо, що 1 січня 2017 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту».

Відповідно до закону, не може бути ввезена на митну територію України видавнича продукція, яка за своїм змістом:

Не потребує отримання дозволу на ввезення видавнича продукція, що ввозиться громадянами в ручній поклажі або супроводжуваному багажі загальною кількістю не більше 10 примірників.

 

Внесений Кабінетом Міністрів законопроект № 5114 «Про внесення змін у деякі закони України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту» було ухвалено Верховною Радою 8 грудня, його підтримали 237 депутатів.

Закон було підписано Президентом України 30 грудня 2016 року. 5 квітня Уряд ухвалив постанову, якою затверджено Порядок видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу на ввезення вищезгаданої видавничої продукції.

У квітні перший заступник Державного комітету телебачення і радіомовлення Богдан Червак повідомив, що обмеження на імпорт книг із Росії, ймовірно, найбільше вплине на історичну літературу.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY