detector.media
22.05.2017 16:58
Шувалова видворено з України із забороною в’їзду на 5 років – Геращенко
Шувалова видворено з України із забороною в’їзду на 5 років – Геращенко
Сьогодні, 22 травня, українські прикордонники видворили за межі України Ігоря Шувалова, заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка виробляє для телеканалу «Інтер» інформаційно-аналітичні програми.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

«Сьогодні, російський пропагандист, фактичний керівник інформаційної служби телеканалу "Інтер", шеф відомої провокаторши Маріі Столяровой – Ігор Шувалов був видворений українськими прикордонниками за межі України з забороною в’їзду строком на 5 років», – написав він.

Пан Геращенко повідомляє, що «за оперативними даними, антиукраїнська діяльність Шувалова І.Ю. використовувалась спецслужбами Російської Федерації в активних заходах впливу по висвітленню спеціально підготовлених та резонансних відомостей через засоби масової інформації, зокрема з висвітлення у ЗМІ репортажів по звинуваченню керівництва нашої країни у військовому захваті влади у 2014 році та спланованої акції "Небесна сотня"».

Нагадаємо, на початку вересня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що доведе до відома керівництва СБУ інформацію про необхідність видворення з України Ігоря Шувалова. Але у СБУ згодом повідомили, що немають підстав для видворення з України пана Шувалова.

6 вересня стало відомо, що протестувальники, які з 5 вересня блокували роботу телецентра «Інтер Медіа Груп», заявили, що дійшли згоди з керівництвом телеканалу. За їх словами, протягом п’яти найближчих днів телеканал має змінити свою редакційну політику та звільнити заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи» (НІС) Ігоря Шувалова.

Згодом телеканал «Інтер» заявив, що ні про що не домовлявся з протестувальниками, які блокували роботу телецентру «Інтер Медіа Груп», і не вів з ними ніяких перемовин.

Після підпалу будівлі НІСу, що стався 4 вересня, радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк заявив, що версія про можливу участь у підпалі керівництва телеканалу «Інтер» не виключається. Також він заявив, що один із керівників НІСу Ігор Шувалов «має бути щонайменше негайно висланий з України», а діяльність «Інтера» підпадає під питання національної безпеки, яким опікується СБУ. 

У серпні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що вимагає від СБУ та Національної ради з питань телебачення і радіомовлення зреагувати на факти щодо зв’язків співробітників каналу «Інтер» з кремлівською пропагандою. Він також звернуся до СБУ з вимогою розслідувати діяльність одного з власників «Інтера», народного депутата від «Опозиційного блоку» Сергія Льовочкіна і вислати з країни громадянина Росії Ігоря Шувалова - заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка виробляє для телеканалу «Інтер» інформаційно-аналітичні програми.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков також стверджує, що телеканал «Інтер» контролюється народним депутатом («Опозиційний блок»), одним з власників каналу Сергієм Льовочкіним і критикує тільки партію «Народний фронт» та проукраїнські сили. Він також назвав заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), що виробляє програми для каналу «Інтер», Ігоря Шувалова «автором темників».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY