detector.media
21.05.2017 11:27
Сьогодні Еuronews припиняє мовлення українською мовою
Сьогодні Еuronews припиняє мовлення українською мовою
Українська служба європейського цілодобового інформаційного телеканалу Euronews припиняє свою роботу.

Про це журналісти служби повідомили у Facebook.

«Українська служба Еuronews прощається... Після майже 6 років нашої роботи, у неділю, 21 травня, Еuronews припинить мовлення українською. Дякуємо, що дивилися та читали нас. Всього найкращого! Слава Україні!», - написали журналісти.

Нагадаємо, що на початку грудня 2016 року в штаб-квартирі телеканалу Euronews в Ліоні (Франція) відбувся  попереджувальний одноденний страйк української, іранської, арабської та представників декількох інших мовних редакцій.

Як писав MediaSapiens, журналісти Euronews висловили недовіру керівництву та заявили про цензуру. Один з журналістів на умовах анонімності розповів, що їм заборонили критикувати Туреччину після невдалого перевороту 15 липня та жорстку політику Росії щодо її сусідів та членів ЄС.

Раніше брюссельське видання EurActiv повідомило про закриття української служби Euronews і звільнення 17 журналістів. При цьому російська служба Euronews, яка фінансується російським державним телебаченням, відмовилася надати робочі місця для журналістів з української служби в порушення французького трудового законодавства.

З 2015 року ліцензією на українську версію міжнародного телеканалу Euronews володіє медіагрупа Inter Media Group Дмитра Фірташа і Сергія Льовочкіна. Українська ліцензія оформлена на ТОВ «Видавництво “Чистий прибуток”». Влітку 2016 року стало відомо, що цього року канал Euronews може припинити мовлення українською через рішення Inter Media Group.

У січні представники української медіаспільноти, культури, науки та громадського сектору звернулися до Президента України, прем’єр-міністра та голови Верховної Ради щодо загрози закриття української редакції європейського телеканалу Euronews.

Нагадаємо, європейський цілодобовий інформаційний телеканал Euronews буде переформатовано в рамках стратегічного плану Next.

Єдиний багатомовний канал Euronews буде розділений на 12 окремих каналів. За задумом, такий підхід дозволить каналу створювати і передавати адресний контент.

Для запровадження цієї трансформації канал запровадив п'ятимісячну програму навчання, аби підвищити кваліфікацію та підготувати до роботи 430 журналістів та технічних працівників.

Крім того, Euronews працює над новою комерційною стратегією. Канал планує збільшити обсяг контенту, який він створює, та краще адаптуватися до вимог сучасного рекламного ринку.

Раніше американська телекомпанія NBC Universal придбала за $ 30 мільйонів 25% акцій Euronews, з подальшою метою оновити канал. Хоча стратегічний план Next був запущений вже тоді.

На фото - третина команди української служби Еuronews

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY