detector.media
21.05.2017 09:20
Замість будівництва нової вежі у Каланчаку на Херсонщині буде збільшено висоту двох вже працюючих телевеж
Замість будівництва нової вежі у Каланчаку на Херсонщині буде збільшено висоту двох вже працюючих телевеж
Для розширення площі покриття українським мовленням в анексованому Росією Криму і покращення прийому сигналу у деяких районах на території Херсонщини вирішено не будувати нову телекомунікаційну вежу в населеному пункті Каланчак (Херсонська область). Замість цього буде збільшено висоту діючих Чаплинської і Чорнгарської телевеж в області.

Про це поінформував член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський під час наради у Херсонській облдержадміністрації, повідомляє «Укрінформ».

«Планували побудувати нову вежу на Каланчаку. Також планували біля Армянська, з нашої сторони, будувати 150-метрову вежу. За нашими підрахунками, на сьогодні поки що з тим частотним ресурсом, який є, а він є надобмежений, найефективніше - це підняти Чаплинську вежу з 92 метрів до 130. І на сьогодні Концерн РРТ ці роботи проводить», - повідомив Сергій Костинський.

Він зазначив, що, за планами Нацради, усі роботи на Чаплинській вежі мають бути завершені на початку 2018 року.

Член Нацради також додав, що у планах - збільшити висоту Чонгарської вежі ще на 50 метрів (із 150 до 200 метрів), завдяки чому збільшиться і площа покриття українським мовленням, у першу чергу – цифровим,  території тимчасово анексованого Криму.

Нагадаємо,  у березні голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв заявив, що для того, щоб охопити українським мовленням всю територію Херсонщини і частину окупованого Криму, в області побудують ще одну телерадіовежу - в Каланчацькому районі.

«Ми знайшли приватного інвестора, який побудував телерадіовежу на Чонгарі й 150-метрову вежу, яка сьогодні дає сигнал до Сімферополя. Зараз уже розраховуємо частоти на другу телерадіовежу - так само з акцентом на окуповану територію. Це в Каланчацькому районі, якраз по іншу сторону», - сказав Гордєєв.

За його словами, за допомогою двох веж буде охоплено українським мовленням Новотроїцький, Генічеський, Каланчацький і Чаплинський райони й значну частину окупованої території Криму. Він також зазначив, що до запуску на Чонгарі першої телерадіовежі одна третина Херсонської області була не забезпечена українським сигналом.

Як повідомляв «Детектор медіа», у червні минулого року голова Нацради Юрій Артеменко повідомив, що завершена робота зі створення «дорожньої карти» щодо захисту інформаційного простору на півдні Херсонської області, у планах якої було будівництво нової телевежі у Чонгарі і встановлення другої вежі у смт Каланчак. У південних районах Херсонщини виникли проблеми із прийомом сигналу українських ЗМІ після захоплення російською стороною в окупованому Криму телевежі у місті Красноперекопську.

17 березня неподалік контрольного пункту в'їзду-виїзду «Чонгар» на Херсонщині, біля адміністративної межі з Кримом, відкрили телекомунікаційну вежу, яка вестиме трансляцію на північні райони окупованого півострова. Міністр інформаційної політики Юрій Стець повідомив, що очікує у 2017 році початку будівництва другої телевежі на межі з Кримом і фінансування програм українського мовлення для окупованого півострова.

На фото - телевежа в Чонгарі

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY