detector.media
19.05.2017 14:28
Користувачів не каратимуть за обхід блокування російських інтернет-ресурсів – РНБО
Користувачів не каратимуть за обхід блокування російських інтернет-ресурсів – РНБО
У РНБО повідомили, що не будуть карати тих, хто знайде можливість користуватися забороненими російськими інтернет-ресурсами

Про це в ефірі ток-шоу «Право на владу» на каналі 1+1 розповів керівник служби з питань інформаційної безпеки Ради національної безпеки і оборони Валентин Петров, повідомляється на сайті ТСН.

«Ми не торкаємось контенту і навіть якщо якийсь користувач обійде блокування, будь ласка, користуйтесь. Користувачі не будуть ніяким чином каратись, але ми зменшимо аудиторію російських сайтів», – сказав він.

Пан Петров зазначив, що українські правоохоронці не могли би переслідувати за розповсюдження злочинного контенту у російських соцмережах, адже їхні сервери розташовані у Москві.

Нагадаємо, 15 травня Президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», які передбачають блокування Mail.ru, «Яндекса», соцмереж «ВКонтакте» та «Однокласники». Крім того, суттєво розширено коло російських телерадіокомпаній, IT-компаній і виробників програмного забезпечення, які потрапили під обмеження. 17 травня після офіційної публікації указ набув чинності.

НКРЗІ заявила, що інтернет-провайдери, які не виконають рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» будуть притягнуті до адміністративної відповідальності та накладення штрафу.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY