detector.media
17.05.2017 16:31
Порошенко перегляне рішення щодо блокування російських сайтів після припинення агресії з боку РФ
Порошенко перегляне рішення щодо блокування російських сайтів після припинення агресії з боку РФ
Рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», яке передбачає блокування російських соцмереж, мовників і порталів, Президент України Петро Порошенко перегляне лише після припинення російської агресії

Про це президент сказав одразу після підписання рішення про безвізовий режим для України у Страсбурзі 17 травня, відповідаючи на питання журналіста щодо блокування російських інтернет-ресурсів. Транслював подію телеканал «112 Україна».

«Три роки Україна живе в умовах війни, в умовах агресії проти незалежної нашої держави з боку Російської Федерації. Важливою для росіян частиною цієї війни є гібридна війна, яку проводять інформаційні війська РФ. Величезні пропагандистські бюджети викидаються для дестабілізації ситуації як всередині України, так і всередині Європи. Така сама дискусія була, коли ми прийняли рішення припинити трансляцію російських пропагандистських каналів. Це було певними незручностями, але час довів, що ми все робимо правильно. І зараз не можна відрізняти кібербезпеку і втручання Росії в демократичні процеси по всьому світу і пропагандистські зусилля, які Росія здійснює, використовує в тому числі і російські соціальні мережі»,– відповів президент.

За його словами, відповідні українські структури ретельно будуть займатися імплементацією рішення РНБО.

«І я можу наголосити, що одразу після припинення російської агресії проти України, одразу же, коли останній російський солдат покине суверенну і незалежну територію Україну, ми будемо готові до перегляду цього рішення», – зазначив Порошенко.

Нагадаємо, сьогодні, 17 травня, набув чинності указ Президента України про введення санкцій відносно ряду російських інформаційних продуктів, зокрема соцмережі «ВКонтакте» і «Однокласники», ІТ-компаній, «Яндекса» і бухгалтерської програми 1С. Указ був підписаний Поршенком 15 травня. До санкційного списку також потрапили журналісти з Росії, Болгарії, Польщі, Молдови та Німеччини.

Зазначимо, генеральний секретар Ради Європи (РЄ) Турбйорн Ягланд 17 травіня висловив стурбованість у зв'язку з блокуванням в Україні веб-ресурсів і соціальних мереж та зазначив, що таке рішення йде врозріз із розумінням свободи слова та свободи ЗМІ. А Європейський союз розраховує отримати від України детальнішу інформацію щодо санкційного рішення. 

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch вимагає від президента України Петра Порошенка негайно відмінити блокування російських сайтів, включаючи соціальні мережі.

Керівник німецького відділення «Репортерів без кордонів» Крістіан Мір вважає, що поширення українських санкцій на низку російських ресурсів є неприйнятною атака на свободу слова і свободу інформації.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY