detector.media
16.05.2017 18:23
Указ Порошенка щодо санкцій проти «Яндекс», mail.ru та російських соцмереж почне діяти завтра
Указ Порошенка щодо санкцій проти «Яндекс», mail.ru та російських соцмереж почне діяти завтра
Газета «Урядовий кур'єр» завтра, 17 травня опублікує указ Президента України Петра Порошенка №133/2017 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)"», згідно з яким в Україні, зокрема, повинен бути заблокований доступ до російських соцмереж «ВКонтакте» і «Одноклассники».

Про це повідомляє LIGA.net. 

«Так, завтра указ буде опублікований», - повідомили у виданні «Урядовий кур'єр».

При цьому у редакції зазначили, що текст указу буде опубліковано без доповнень, проте цього буде достатньо для того, щоб документ вступив в дію. 

Як відомо, указ президента вступає в дію після публікації в газеті «Урядовий кур'єр».

Нагадаємо, 15 травня Президент України Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», які передбачають блокування mail.ru, «Яндекса», соцмереж «ВКонтакте» та «Однокласники». Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Представник уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Михайло Чаплига заявляє, що за українським законодавством блокування будь-яких інтернет-ресурсів можливе лише у судовому порядку.

Раніше міністр інформаційної політики України Юрій Стець роз’яснив «Детектору медіа», яким чином має відбуватися процедура закриття антиукраїнських сайтів та про які саме ресурси йдеться. Міністр вважає, що процес закриття ресурсів є недосконалим і має бути врегульований на законодавчому рівні. На думку Юрія Стеця, остаточне рішення про закриття того чи іншого сайту має приймати виключно суд.

В інтерв’ю виданню «Цензор.НЕТ» Юрій Стець також заявляв, що виступає проти закриття доступу громадян до деяких соціальних мереж, але казав про регуляцію в інтернеті.

Публічне акціонерне товариство «Укртелеком», яке входить до групи «Систем кепітал менеджмент» Ріната Ахметова, повідомило, що готове виконати затверджене Петром Порошенком рішення РНБО України «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», яке передбачає блокування mail.ru, «Яндекса», соцмереж «ВКонтакте» та «Однокласники».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY