detector.media
15.05.2017 17:22
Український оргкомітет повинен вибачитись за те, що «UA:Перший» не транслював виступ Onuka у фіналі «Євробачення» - Розенко
Український оргкомітет повинен вибачитись за те, що «UA:Перший» не транслював виступ Onuka у фіналі «Євробачення» - Розенко
Телеканал «UA:Перший» заявив, що під час трансляції фіналу «Євробачення-2017» показував рекламу замість виступу гурту Onuka з оркестром Наоні через зобов'язання перед рекламодавцями. Водночас віце-прем'єр-міністр Павло Розенко заявляє, що українська частина оргкомітету «Євробачення» має принести вибачення Onuka за переривання трансляції виступу у фіналі конкурсу.

Свою заяву у Facebook «UA:Перший» зробив у зв'язку з великою кількістю негативних коментарів щодо телетрансляції фіналу «Євробачення-2017» в ефірі телеканалу.

«Сітка телевізійного мовлення передбачає рекламу, яку, на жаль, не можна скасувати, адже телеканал "UA:Перший" має зобов'язання перед рекламодавцями. Практика прямих ефірів передбачає наявність інтервал-актів: виступів виконавців між основними номерами шоу для публіки у залі. Таку версію шоу можуть побачити глядачі у залі, які придбали квитки, а також глядачі офіційного YouTube-каналу Eurovision Song Contest, який наживо транслює шоу без виходу на рекламу. Інші офіційні мовники роблять рекламні перерви у трансляціях. Такі правила діють для всіх партнерів "Євробачення"», - повідомляє канал.

Водночас «UA:Перший» стверджує, що надав можливість переглянути наживо фінал «Євробачення-2017» без перерв у високій якості на своєму сайті: «Тож усі охочі могли насолодитись повною версією шоу».

«Для організаторів важливо було познайомити іноземну аудиторію з сучасною українською музикою та народними інструментами», - нагадує «UA:Перший».

Телеканал повідомляє, що наразі запис трансляції фіналу «Євробачення-2017» набрав майже 5 мільйонів переглядів з усього світу, де почули виступи наших зірок.

Водночас віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявив, що українська частина оргкомітету «Євробачення» має принести вибачення Onuka за переривання трансляції виступу на конкурсі, повідомляє «Укрінформ».

«Я вважаю, що було б доцільно від української частини оргкомітету "Євробачення" вибачитися перед Onuka, за те, що мільйони українців, які чекали їх виступ, так його і не побачили в ефірі Першого національного», - сказав Павло Розенко.

Загалом, на думку віце-прем'єр-міністра, Україна впоралася із завданням і провела пісенний конкурс на високому рівні.

Нагадаємо, за підсумками голосування телеглядачів і професійного журі в 42 країнах-учасницях «Євробачення-2017» перемогу у пісенного конкурсі здобув представник Португалії Сальвадор Собрал  із 758 балами, посівши перше місце як за результатами голосування журі, так і глядацького голосування. Це перша перемога Португалії в цьому конкурсі.

Друге місце посів представник Болгарії – 17-річний Kрістіан Костов із піснею Beautiful Mess («Прекрасний безлад»), набравши 615 балів.

На третій сходинці опинилися представники Молдови – гурт Sunstroke Project із піснею Hey Mamma («Гей, мамо»), здобувши 374 бали.

Україна, яку представляв гурт O.Torvald з піснею Time («Час») посіла 24-те місце із 26-ти країн-фіналістів, отримавши у підсумку 36 балів. Це найгірший результат України за всі роки участі в конкурсі: до цього найнижчу сходинку - 19-ту - посів на «Євробаченні-2005» у Києві гурт «Гринджоли».

На фото - виступ гурту Onuka з оркестром Наоні

Фото: depo.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY