detector.media
Детектор медіа
15.05.2017 13:42
Ікра, горілка, шаровари: як BBC представило Україну через «суперзірку» Камалію
Ікра, горілка, шаровари: як BBC представило Україну через «суперзірку» Камалію
В рамках Євробачення британський журналіст презентував сюжет з повним набором стереотипів

Багато хто в соцмережах напередодні Євробачення – 2017 побоювався, що не обійдеться без «шароварщини». На сцені конкурсу цього таки майже вдалося уникнути. Але все це розквітнуло буйним цвітом у сюжеті журналіста британського телеканалу BBC. На офіційному сайті каналу є спеціальний розділ, присвячений пісенному конкурсу – він регулярно поповнюється тематичними матеріалами. Дев’ятого травня, напередодні старту Євробачення в Києві там з’явився відеосюжет, в якому телеглядачам представляють нашу країну через «українську суперзірку» (як представляють її в сюжеті) – Камалію.

Співачка спочатку провела журналістові екскурсію шикарним палацом, в якому живе, нагодувала млинцями з чорною та червоною ікрою, розповіла, що це – ледь не традиційний її раціон. Далі – краще. Камалія надягнула елементи національного костюму (з віночком із стрічками, звичайно) та й британського репортера в шаровари та вишиванку примусила одягтися. Після цього декілька кремезних парубків у козацькому вбранні продемонстрували іноземному гостю майстерність володіння батогом – з зав’язаними очима збили з нього шапку. І, звичайно ж, репортерові довелося й горілки з шаблі скуштувати.

Враховуючи те, що на сайті каналу цей сюжет – ледве не єдине відео з України, яке не стосується безпосередньо конкурсу, можна тільки уявити, яке прекрасне враження справила наша країна на глядача BBC.

Але Євробачення минуло, тож. Друзі, повертаємося до нашої буденності: наливаємо собі горілки, закусюємо млинцями з чорною ікрою та їдемо на роботу на чарівному паті-басі, одягнувши віночки.

Фото: bbc.co.uk

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY