detector.media
15.05.2017 11:41
Журналісти вшанували пам’ять екс-голови НСЖУ Ігоря Лубченка
Журналісти вшанували пам’ять екс-голови НСЖУ Ігоря Лубченка
13 травня виповнилося 5 років, як Ігор Лубченко пішов із життя на 75-му році. Його пам’ять вшанували колеги під час XIV з’їзду Національної спілки журналістів (НСЖУ), а на Харківщині встановлено меморіальну дошку та перйменовано вулицю на його честь

Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

Як зазначено, «учасники з’їзду відзначили значний внесок Ігоря Лубченка у боротьбу за свободу слова в Україні та розбудову найбільшої медіаорганізації».

Як повідомляє прес-служба Спілки, на будівлі редакції газети «Обрії Ізюмщини» (Харківська область) відкрито меморіальну дошку імені пана Лубченка. В Ізюмі, за клопотанням міського осередку Спілки було перейменовано вулицю Ленінградську на вулицю Ігоря Лубченка, а у Левківці сільська рада прийняла рішення про присвоєння імені журналіста скверові в центрі населеного пункту.

Голова НСЖУ Сергій Томіленко повідомив, що позиція безкомпромісного захисту журналістів, яку займав Ігор Лубченко, є визначальною і для сучасної Спілки.

«Чиновники, які перешкоджають реформуванню місцевої преси, надсилають в НСЖУ свої пояснення на десятках сторінок. Поліція та прокуратура виправдовуються, чому не караються злочинці, які порушують права журналістів. Але розуміти ці «аргументи» ми не збираємося. – сказав пан Томіленко. – Тільки дієва допомога журналістам та редакціям, відновлення справедливості є тим результатом, якого вимагає журналістська спільнота».

Лубченко Ігор Федорович народився 3 листопада 1937 року в місті Псков (Росія). У 1960-му закінчив факультет журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Працював у редакції газети «Ізюмський паровозоремонтник» (1957-1959) був Секретарем Ізюмського МК ЛКСМУ (1959-1963). У 1969-1975 роках був заступником редактора газети «Комсомольскоє знамя». У 1975-1982 роках - редактор газети «Молодь України», потім очолював газету «Освіта». 
Член Спілки журналістів із моменту її заснування. Відзначений орденом «Знак пошани» та медалями, званням Заслужений журналіст України» (1987). З 1997-го по 2012-й - голова НСЖУ. Нагороджений орденами  Ярослава Мудрого та «За заслуги» третього ступеня.

Нагадаємо, нині НСЖУ очолює Сергій Томіленко.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY