detector.media
15.05.2017 10:53
Ігор Устименко не виконував завдань СБУ під будинком Шеремета – Грицак
Ігор Устименко не виконував завдань СБУ під будинком Шеремета – Грицак
Голова СБУ Василь Грицак повідомив, що Ігор Устименко, який фігурує у фільмі-розслідіуванні «Вбивство Павла», не здійснював жодних завдань СБУ під будівлею, де жив журналіст Павло Шеремет в ніч закладання вибухівки

Про це пан Грицак сказав на брифінгу, пише «Українська правда».

«Він до СБУ не мав жодного відношення з 2014 року», – сказав він.

На уточнююче питання, чи може він був під якимсь прикриттям, Грицак відповів: «Ні, він не працював в інтересах Служби безпеки».

Голова СБУ також уточнив, що пан Устименко був звільнений з лав СБУ 29 квітня 2014 року за станом здоров'я.

Нагадаємо, журналісти «Слідства.Інфо» та OCCRP презентували  фільм «Вбивство Павла» про свого колегу Павла Шеремета. У фільмі, зокрема, повідомляється, що Національна поліція не допитувала кількох можливих свідків убивства журналіста Павла Шеремета, які можуть мати стосунок до Служби безпеки України. 

11 травня стало відомо, що голова Національної поліції України Сергій Князєв збирає всю слідчу групу Нацполіції у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета. Крім того, за словами Князєва, Нацполіція приєднає розслідування журналістів до матеріалів справи.

Згодом міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що МВС викликає на допит авторів фільму-розслідування «Вбивство Павла» й Ігоря Устименка.

Петро Порошенко заявив, що вважає незаконним створення якогось окремого підрозділу в Адміністрації Президента, який буде розслідувати вбивство Павла Шеремета паралельно із Національною поліцією, і закликав журналістів почекати разом результатів розслідування.

Автори фільму-розслідування «Вбивство Павла» Ганна Бабінець та Дмитро Гнап зустрілися з головою Національної поліції України Сергієм Князєвим по справі вбитого журналіста Павла Шеремета.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY