detector.media
13.05.2017 14:04
В Києві знесли пам’ятник Леніну, охорона якого напала на журналістів «Громадського ТБ» (ВІДЕО)
В Києві знесли пам’ятник Леніну, охорона якого напала на журналістів «Громадського ТБ» (ВІДЕО)
10 травня «Громадське ТБ» розповсюдило сюжет про те, що на журналістів каналу напали охоронці території у Голосіївському районі Києва, на якій в порушення закону про декомунізацію досі перебуває пам’ятник Володимиру Леніну. 12 травня на YouTube з’явилося відео, на якому невідомі руйнують цю скульптуру, названу «останнім пам’ятником Леніну в Києві».

«Пам'ятник Володимиру Леніну досі стоїть у Голосіївському районі Києва, хоча за законом про декомунізацію його вже два роки як мали демонтувати. Можливо, постамент врятувала непримітна промислова територія за шлагбаумом, можливо — відсутність будь-яких згадок про його існування. Або ж «героїня» нашого відео, похилого віку жінка, яка не шкодує сил для захисту Ілліча», - повідомило тоді «Громадське» у своєму Facebook.

Усі спроби журналістів поспілкуватися з пенсіонеркою, яка охороняє пам'ятник, виявилися безуспішними. Вона заявила, що це «приватна територія», і попросила представників ЗМІ піти.

На розповсюдженому відео видно, що невідома жінка похилого віку вимагає, аби знімальна група залишила «приватну територію», застосовує проти журналістки «Громадського ТБ» фізичну силу і викликає охоронця. Прізвища цих канал так і не назвав.

12 травня на каналі FrozenNoseStudio в YouTube з’явилося відео, на ньому видно, як троє невідомих руйнують пам'ятник Леніну у Голосіївському районі Києва за адресою Козацька, 122, про який повідомило «Громадське ТБ». Скульптура падає на землю, розбиваючись на кілька частин.

Видання «Гордон» нагадує, що з лютого 2014 року в Україні почали масово зносити пам'ятники Леніну. 9 квітня 2015 року Верховна Рада ухвалила пакет законів про декомунізацію, які забороняють радянську символіку та засуджують комуністичний режим. 15 травня 2015 року їх підписав президент України Петро Порошенко, а 21 травня 2015 року вони набули чинності.

У жовтні 2016 року голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович повідомив, що в містах України знесли всі пам'ятники Леніну. За його словами, такі монументи залишилися тільки в сільській місцевості.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY