detector.media
13.05.2017 10:19
Італійський ведучий таки публічно вибачився за образливі висловлювання про Крим і «Євробачення»
Італійський ведучий таки публічно вибачився за образливі висловлювання про Крим і «Євробачення»
Ведучий телешоу Nemo на італійському телеканалі RAI Енріке Луччі вибачився за свої слова напередодні старту «Євробачення-2017» у Києві, коли він пожартував з приводу анексії Криму Росією та проведення «Євробачення» в Україні.

Про це він заявив на початку 20-го випуску телешоу, повідомляє «Громадське».

«Перш ніж розпочати новий випуск Nemo, я хотів би зробити уточнення. Минулого тижня я дурнувато пожартував про Євробачення, яке цього року відбувається в Києві. Я не мав на меті нічого поганого, однак деяким громадянам України так не здалося. І сьогодні я хочу публічно попросити у них пробачення», – сказав він.

Перед цим у програмі Nemo Енріке Луччі сказав: «Так, Україна цього року приймає Євробачення, але наш Габбані потужніший за радянську ракету! Україна вже програла Крим, тому програє і Євробачення!».

Після цього під час прес-конференції у Києві італійська журналістка заявила, що інформацію про образливі вислови на адресу України, які пролунали в ефірі каналу RAI під час програми Nemo, буде обов’язково перевірено, і перепросила за свого колегу.

Нагадаємо, в ефірі каналу італійської державної телекомпанії RAI під час програми Nemo ведучій Енріке Луччі дозволив собі некоректні висловлювання щодо анексії Криму Росією та проведення «Єробачення» в Україні. Після публікації відео на сторінці програми у Facebook користувачі соціальної мережі, серед яких було чимало українців, що проживають в Італії, висловилися вкрай негативно щодо заяв італійського ведучого і підкреслили, що Крим – це Україна.

Наразі відео скандальної програми недоступне на сайті каналу.

Це не перший скандал, пов’язаний з негативними висловлюваннями у бік України, що лунають на каналі італійської державної телекомпанії RAI. У березні телекомпанія закрила телешоу за неетичні висловлювання в бік українок.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY