detector.media
11.05.2017 10:05
До річниці арешту Сенцова американський ПЕН-центр запустив кампанію за його звільнення
До річниці арешту Сенцова американський ПЕН-центр запустив кампанію за його звільнення
До третьої річниці арешту українського режисера Олега Сенцова, ув'язненого в Росії, американський ПЕН-центр запустив кампанію за його звільнення.

Про це  йдеться в листі, опублікованому на сайті американського ПЕН-центру, пише «Радіо.Свобода».

До ініціативи приєдналися відомі письменники, художники, режисери й продюсери, які підписали лист до Держсекретаря США Рекса Тіллерсона із закликом домагатися звільнення Сенцова.

«Шановний пане секретар! Як письменники, художники, режисери й продюсери, ми приєднуємося до ПЕН-Америка, щоб висловити протест проти необгрунтованого позбавлення волі нашого колеги, українського письменника, кінорежисера й активіста Олега Сенцова і просити вас виступити зі своїми російськими колегами за його негайне звільнення», – сказано в листі.

Сестра режисера Наталія Каплан  у Facebook висловила надію на те, що після приєднання американського ПЕН-центру до кампанії за звільнення кінорежисера «справа піде швидше».

«ПЕН-Америка бере на себе місію міжнародного координаційного центру, який об'єднає в боротьбі політиків, правозахисників, художників і артистів. Хочеться вірити, що 10 травня 2018 ми вже не нагадуватимемо світові про ганебну справу «кримських терористів», – написала вона.

Нагадаємо, сьогодні, 11 травня, громадянська ініціатива «ЄвромайданSOS» проведе в Києві акцію «#пораотпускать» , приурочену до річниці арешту політв'язня Олега Сенцова і «кримських терористів».

Як відомо,25 серпня 2015 року  Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

У лютому стало відомо, що Росія вдруге офіційно  відмовилася  видати Україні політв’язнів Олега Сенцова й Олександа Кольченка, бо вважає їх своїми громадянами.

Європейська кіноакадемія звернулася до російської влади з закликом звільнити українського режисера Олега Сенцова. Голова академії, відома польська режисерка Агнешка Холланд назвала його жертвою політичного переслідування.

Фото: "Фокус"

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY